ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Έντονη καταγράφεται η παρουσία των Κύπριων νέων στη διεθνή ναυτιλία

Στοιχεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «YoungShip Cyprus»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μόνο αισιοδοξία μπορεί να δημιουργεί το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Κύπριοι νέοι για δραστηριοποίηση τους στη βιομηχανία της ναυτιλίας, όπως καταμαρτυρούν τα στοιχεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «YoungShip Cyprus», ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια αριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό μελών από τους αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.

Είμαστε το «success story» του YoungShip International, ανέφερε το πρωί ο Φίλιππος Ιουλιανού, προεδρεύων του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «Shipcon 2018», που για πρώτη φορά οργανώνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, υπό τον τίτλο «Καθορίζοντας τη ναυτιλία του αύριο μαζί!».

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο χαιρετισμό του, από τα πέντε μέλη που ξεκίνησε το 2011 το YoungShip Cyprus, σήμερα τα μέλη ξεπερνούν τα 400, περισσότερα από οπουδήποτε υπάρχουν αυτοί οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, που αποτελούν τη φωνή των νέων της ναυτιλίας στη χώρα τους.

Όπως εξάλλου δήλωσε στο ΚΥΠΕ η διευθύντρια του «ShipCon 2018», Τζίνα Παναγιώτου, το γεγονός ότι το YoungShip Cyprus είναι το μεγαλύτερο από τα YoungShip που δραστηριοποιούνται σε άλλες 18 χώρες, «αυτό λέει ότι οι νέοι μας ενδιαφέρονται πολύ για τον κλάδο της Ναυτιλίας, στον οποίον μπορούν να βρουν τις ευκαιρίες που ψάχνουν, είτε για να εργαστούν στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό».

Σκοπός μας, συνέχισε, είναι να εμψυχώσουμε τους νέους της ναυτιλίας, να τους παρέχουμε μια πλατφόρμα για να δικτυωθούν μεταξύ τους και πρόσθεσε ότι το φετινό συνέδριο θα είναι ιδιαίτερα διαδραστικό, με αρκετά workshops, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη και διαφορετική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Στην εναρκτήρια τελετή συμμετείχαν η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, capt. Eugen Adami, υπό την αιγίδα των οποίων τελεί το διήμερο συνέδριο, που στόχο έχει την ενδυνάμωση της νεότερης γενιάς που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία, ενισχύοντας τις γνώσεις και δεξιότητες τους, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στο συνέδριο συμμετέχει επίσης ο τέως Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης και η Πρόεδρος του Διεθνούς Γυναικείου Οργανισμού Ναυτιλίας και Εμπορίου (WISTA International), Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Το συνέδριο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την απονομή των βραβείων YoungShip.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X