ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επενδύει στο εξωτερικό μέσω της Κύπρου η Galileo

Στα πλάνα της προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και νέες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σε νέες επενδύσεις προχωρεί η Galileo Global Education στην Κύπρο, στον τομέα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», στο πλάνο της εταιρείας φαίνεται ότι περιλαμβάνεται η συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για παροχή προγραμμάτων σπουδών του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το σκεπτικό είναι να προσφέρονται τα μαθήματα και εκτός Κύπρου μέσω συνεργασιών, ενώ τα διπλώματα θα έχουν την σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Στον προγραμματισμό της εταιρείας είναι και η ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων ως παραρτήματα του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου, ώστε το πανεπιστήμιο να έχει και φυσική παρουσία εκτός Κύπρου. Αν και την δεδομένη στιγμή η διαδικασία είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, έχει αποφασιστεί ότι σε πρώτο επίπεδο τα προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου τα οποία θα «ταξιδέψουν» και στο εξωτερικό θα αφορούν διπλώματα ιατρικής και γενικότερα προγράμματα από τον τομέα της υγείας.

Στο Προεδρικό ο CEO της Galileo

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galileo Global Education, Marc Francois Mignot Mahon, μαζί με τον Γάλλο Πρέσβη και τον πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν το προεδρικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσιάστηκαν τα πλάνα της εταιρείας. Εκτιμάται δε ότι η υλοποίηση του σχεδιασμού, θα ενισχύσει την συνεισφορά του τομέα της Παιδείας στο ΑΕΠ, το ποσοστό της οποίας ανέρχεται στο 6,5%.

Υπενθυμίζεται ότι η Galileo Global Education είναι η εταιρεία η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο επένδυσε 150 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο συμφωνίας πώλησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με την εταιρεία Laureate. Σε συνδυασμό με την εξαγορά πανεπιστημίου και στην Ιταλία αλλά και νέων επενδύσεων, η Galileo δραστηριοποιείται σε δέκα χώρες και φιλοδοξεί μέσω επενδύσεων να εγκαθιδρύσει την παρουσία του στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, σε διεθνές επίπεδο. Εκτός από την Κύπρο η εταιρείας δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Μεξικό, Κίνα, Ινδία και Σενεγάλη.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X