ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:13
 

Ερευνητική Μονάδα Σεισμών και Κατασκευών στο πανεπιστήμιο Frederick

H ερευνητική μονάδα θα ασχολείται επίσης με τον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών και τον προσεισμικό και μετασεισμικό έλεγχο των κτιρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Frederick θα λειτουργήσει Ερευνητική Μονάδα Σεισμών και Κατασκευών, με αντικείμενα έρευνας στη Σεισμολογία, τη Γεωφυσική, τη Γεωλογία, τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό των κατασκευών, η πρώτη στο είδος στην Κύπρο, δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Γιώργος Δημοσθένους, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί "εξέχουσας μορφής καινοτόμο δράση για τα κυπριακά δεδομένα".

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το πανεπιστήμιο Frederick, μιλώντας στο πλαίσιο διάλεξης με θέμα «Μικροζωνικές Μελέτες: Το βασικό εργαλείο της πολιτείας για αντισεισμική προστασία», ο κ. Δημοσθένους είπε ότι η ερευνητική αυτή μονάδα θα ασχολείται επίσης με τον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών και τον προσεισμικό και μετασεισμικό έλεγχο των κτιρίων.

Πρόσθεσε ότι αντικείμενο έρευνας θα αποτελούν και η ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων για τη μείωση του σεισμικού κινδύνου και η ανάπτυξη ειδικών δικτύων καταγραφής της ισχυρής εδαφικής κίνησης.

Τη διάλεξη συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ).

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεισμικής Μηχανικής Κυριαζής Πιτιλάκης.

Στην ομιλία του «αναφέρθηκε στη σημασία των Μικροζωνικών Μελετών στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών, τη μελέτη τρωτότητας των κατασκευών, τη διαχείριση προσεισμικών και μετασεισμικών καταστάσεων αλλά και τη συμβολή αυτών των μελετών για ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X