ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:40
 

Στην εποχή του 4.5 G δικτύου περνά η MTN

Ανακοινώνεται επίσημα την Δευτέρα από τον νέο CEO της εταιρείας Θάνο Χρονόπουλο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οι αλλαγές στην MTN, μετά την εξαγορά της από την Monaco Telecom τον περασμένο Ιούλιο, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της MTN, Θάνος Χρονόπουλος, ο οποίος ανέλαβε επίσημα καθήκοντα από την 1η Νοεμβρίου, αναμένεται την Δευτέρα να προχωρήσει σε διάσκεψη Τύπου στο πλαίσιο της οποίας, θα παρουσιάσει την νέα επένδυση στο δίκτυο της εταιρείας, επένδυση η οποία, όπως πληροφορείται η «Κ» αφορά την μετάβαση της MTN στο δίκτυο 4.5 G.

Η πρόθεση της εταιρείας να επενδύσει σε δίκτυα υψηλότερων ταχυτήτων στην κυπριακή αγορά ήταν ξεκάθαρη από πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Monaco Telekom, Martin Peronnet με αφορμή την παρουσίαση του project να καταστήσει το Μονακό την πρώτη χώρα στον κόσμο που καλύπτεται πλήρως από το προηγμένο τεχνολογικά δίκτυο 5G. Ο κ. Peronnet, είχε μάλιστα αναφέρει ότι οι αγορές τόσο της Κύπρου όσο και του Μονακό είναι παρόμοιες και το κοινό το οποίο υπηρετούν έχει υψηλές απαιτήσεις. Στη βάση αυτή, επισήμανε ότι ο στόχος της Monaco είναι να προχωρήσει και στην Κύπρο σε ρηξικέλευθες, κατά την έκφραση του, κινήσεις στον τομέα της τεχνολογίας , πολιτική την οποία η εταιρεία, ακολουθεί και στο Μονακό. Επί του παρόντος η εταιρεία προσφέρει σε τέσσερα σημεία το δίκτυο MTN 4G+ . Στην οδό Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία, στη μαρίνα και το μεσαιωνικό κάστρο Λεμεσού.

Σε επίπεδο δικτύου 4G, η εταιρία παρέχει 93% πληθυσμιακή και 75% γεωγραφική 4G κάλυψη με πέραν των 190 νέων κοινοτήτων να έχουν ενταχθεί στο MTN 4G δίκτυο, ενώ συνεχίζει να καλύπτει με δίκτυο 3G, πληθυσμιακά 99% και γεωγραφικά 95%, στο οποίο έχουν ενταχθεί 150 νέες κοινότητες. Σημειώνεται ότι η MTN ήταν η εταιρεία που έφερε πρώτη το 4G στην Κύπρο το Μάρτιο του 2015.

Μετά την κίνηση της MTN προς το δίκτυο 4.5 G, δεν αποκλείεται να δούμε το επόμενο διάστημα, και άλλους παίκτες όπως η Primetel να γυρίζουν σελίδα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ξεκίνησε τον Αύγουστο την εγκατάσταση της πρώτης πιλοτικής πλατφόρμας 5G στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, σε συνεργασία με τη Space Hellas Κύπρου και την Avanti HYLAS 2 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια.

Αυτή την στιγμή δίκτυο 4.5G χρησιμοποιεί η Cyta, διαθέτοντας 50 σταθμούς βάσης σε όλα τα αστικά κέντρα και στις κύριες τουριστικές περιοχές. Το δίκτυο 4.5 G μπορεί να προσφέρει ταχύτητες μέχρι 525 Mbps, κάτι που επιτρέπει την αποστολή και την λήψη μεγάλων αρχείων το άμεσο download και upload video και μουσικής στα κοινωνικά δίκτυα και την χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X