ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΥΚ: Η Ελληνική αρνείται να δώσει ετήσια προσαύξηση

Συμβαίνουν πολλά παράλογα στο χώρο της Ελληνικής, αναφέρει η ΕΤΥΚ

Newsroom K

Η ΕΤΥΚ επανέρχεται σήμερα στα της Ελληνικής Τράπεζας και κάνει λόγο για προσπάθεια καθιέρωσης δύο κατηγοριών υπαλλήλων και για άρνηση της Τράπεζας να παραχωρήσει ετήσια προσαύξηση.

«Τελευταία βλέπουμε πολλά παράλογα να συμβαίνουν στο χώρο της Ελληνικής Τράπεζας και δυστυχώς συμβαίνουν με την καθοδήγηση της ίδιας της Τράπεζας και κάποιων συντεχνιών που προσπαθούν να διεισδύσουν στο χώρο των τραπεζικών και να τον μπολιάσουν με τις δικές τους συμπεριφορές και εξαρτήσεις» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΤΥΚ.

Κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας δύο κατηγοριών υπαλλήλων και για προσπάθεια ένταξης των τραπεζοϋπαλλήλων στο Ταμείο Προνοίας των ιδιωτικών υπαλλήλων π.χ. πωλήτριες, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα κ.τ.λ. «Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι θέλουν να εντάξουν τους Τραπεζοϋπάλληλους σ’ αυτή την ‘οικογένεια’ αρχικά μέσω του Ταμείου Προνοίας και φυσικά αύριο θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν και τους μισθούς που ισχύουν σ’ αυτούς τους χώρους καθώς και τα ωράρια εργασίας, την ανύπαρκτη μονιμότητα χωρίς κλίμακες, ετήσιες προσαυξήσεις κ.τ.λ.»

Η συντεχνία διατυπώνει τη θέση ότι οι υπάλληλοι των πρώην ΣΠΙ πρέπει να ενταχθούν στις πρόνοιες των συμφωνιών της ΕΤΥΚ με την Ελληνική Τράπεζα και προσθέτει ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στα 75 μέλη της ΣΕΚ και τους 70 της ΠΕΟ να μας σύρουν στα επίπεδα που θα αποτελούν υποβάθμιση και εξευτελισμό του τραπεζικού επαγγέλματος».

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «πρωταρχικός στόχος της εργοδοσίας είναι η μείωση και ωφελημάτων, κυρίαρχα των υπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας και σε λιγότερο βαθμό καθήλωση των μισθών και ωφελημάτων των υπαλλήλων που προέρχονται από τα πρώην ΣΠΙ» και, όπως αναφέρει, ήδη η Ελληνική Τράπεζα, με επιστολή της δήλωσε ότι δεν θα παραχωρήσει την ετήσια προσαύξηση ούτε στους νέους ούτε στους παλαιούς υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X