ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΥΚ: Λήψη μέτρων σε ΣΚΤ και Ελληνική εάν ασκηθούν πιέσεις

Το Σχέδιο που προτείνει η Τράπεζα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συναδέλφων

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση των συντεχνιών με τη Διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για το θέμα του Σχεδίου Εθελοντικής Αποχώρησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ «οι προτάσεις της Τράπεζας παραμένουν ουσιαστικά αναλλοίωτες, και κατ΄ επέκταση το σχέδιο που εισηγείται δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συναδέλφων».

«Η Οργάνωσή μας πρόταξε ακόμα μια φορά τις θέσεις της (σας έχουν κοινοποιηθεί σε προηγούμενες εγκυκλίους μας), για τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού Σχεδίου Εθελοντικής Αποχώρησης, το οποίο να μπορεί να το επιλέξει εθελοντικά ένας ικανοποιητικός αριθμός συναδέλφων και να αποφευχθούν τα επιζήμια αδιέξοδα» σημειώνεται.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται πως «τονίσαμε ιδιαίτερα ότι το σχέδιο θα πρέπει να είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ και ότι δεν πρέπει να εξασκηθεί καμία έμμεση ή άμεση πίεση στους συναδέλφους για να το επιλέξουν, θέση με την οποία συμφώνησε η Διοίκηση της Τράπεζας».

Την ίδια στιγμή προειδοποίησαν πως «η Οργάνωσή μας, δεν θα διστάσει να αντιδράσει δυναμικά με τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της απεργίας, όχι μόνο στο χώρο της ΣΚΤ αλλά και στην ίδια την Ελληνική Τράπεζα, σε περίπτωση που εξασκηθούν οι οποιεσδήποτε άμεσες ή έμμεσες πιέσεις προς τους συναδέλφους για να ενταχθούν στο Σχέδιο».

Εξέφρασαν επίσης την ικανοποίηση τους στο γεγονός ότι «άλλες συντεχνίες έχουν τελικά προσεγγίσει τις θέσεις μας, όσο αφορά το περιεχόμενο του σχεδίου, και ενόψει της νέας συνάντησης που έχει καθορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, καλούμε τη Διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, έστω και την υστάτη, να αναθεωρήσει τις θέσεις της ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των συναδέλφων».

«Η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να χειρίζεται το θέμα και θα σας τηρεί διαρκώς ενήμερους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση