ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΥΚ: Οι εργαζόμενοι της ΣΚΤ να αγνοήσουν «όλους τους εκβιαστές»

Με ανακοίνωση της κάνει λόγο για «απαράδεκτους και πονηρούς εκβιασμούς από συνδικαλιστές»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση προς τους τους εργαζόμενους στον συνεργατισμό «να αγνοήσουν όλους τους εκβιαστές και να πάρουν την απόφαση τους ελεύθερα», εάν θα αποδεχθούν ή όχι το σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης ή όχι, απευθύνει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρίσκεται «πάντα δίπλα τους».

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της ΕΤΥΚ κάνει λόγο για «απαράδεκτους και πονηρούς εκβιασμούς από συνδικαλιστές» και θέτει το ερώτημα κατά πόσον «μεταφέρονται τα δικαιώματα, αλλά όχι οι θέσεις εργασίας» των υπαλλήλων του συνεργατισμού, ο οποίος πωλήθηκε στην Ελληνική Τράπεζα στην οποία, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «όλοι έχουν θέση», όπως θέση έχουν και στον υπό ίδρυση φορέα.

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «για να είναι σωστό και πετυχημένο ένα Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης πρέπει «να ικανοποιεί τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και να ικανοποιεί τους συναδέλφους, που θα το επιλέξουν, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει για τους υπαλλήλους που θα το επιλέξουν στο μέλλον να μην το μετανιώσουν».

Με βάση τα πιο πάνω η ΕΤΥΚ καλεί «όλους τους συναδέλφους να σταθμίσουν σωστά όλα τα δεδομένα και η επιλογή τους να είναι αυτή που να μη δώσουν την ευκαιρία στο χρόνο να τους αποδείξει ότι η επιλογή τους ήταν λάθος».

Εκτιμά ότι είναι «υποχρέωση της να σχολιάσει ιδιαίτερα τα όσα αναφέρονται έντονα τις τελευταίες μέρες για τις συμπαθείς ομάδες των καθαριστριών αλλά και των κλητήρων» και αναφέρει ότι «είναι λάθος να επιμένουν κάποιοι ότι ο φορέας αλλά και η Ελληνική Τράπεζα δεν έχουν καθαρίστριες ή κλητήρες».

Η ΕΤΥΚ διερωτάται αφού «ο φορέας θα είναι η εναπομένουσα οντότητα του σημερινού συνεργατισμού, πώς είναι δυνατό να μην έχει καθαρίστριες αλλά και κλητήρες», ενώ διερωτάται και «ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, θυματοποιώντας τους πιο χαμηλόμισθους υπαλλήλους του συνεργατισμού;».

Θέτει επίσης προς προβληματισμό το γεγονός ότι «η Ελληνική θα διατηρήσει (λειτουργήσει) 75 καταστήματα της ΣΚΤ τα οποία θα χρειάζονται καθαριότητα άρα γιατί θυματοποιούνται οι καθαρίστριες και τα ίδια ισχύουν και για τους κλητήρες.

Η ΕΤΥΚ διαβεβαιώνει καθαρίστριες και κλητήρες ότι «θα τους καλύψει με τον ίδιο τρόπο που θα καλύψει τους υπόλοιπους συναδέλφους».

Καταλήγοντας η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι την πώληση του συνεργατισμού «την έκανε το κράτος (Κυβέρνηση – Βουλή – Κόμματα) και δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα που να προασπίζεται τον χαμηλόμισθο υπάλληλο, αλλά με ευκολία το πετάνε στον δρόμο, ενώ ο συνεργατισμός ιδρύθηκε για να στηρίξει το φτωχόκοσμο τώρα πουλάνε χωρίς ίχνος ντροπής και τους χαμηλόμισθους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση