ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Lufthansa ενδιαφέρεται για πλήρη εξαγορά της Alitalia μακροπρόθεσμα

Tα Ιταλικά Ταχυδρομεία, που έχουν αναλάβει την Alitalia, θα ανακοινώσουν σήμερα με ποιον εταίρο θα προχωρήσουν στην αναδιάρθρωσή της.

Newsroom Κ, Αθήνα

Στον πλήρη έλεγχο της Lufthansa ενδέχεται να περιέλθει σταδιακά ο άλλοτε κρατικός αερομεταφορέας της Ιταλίας Alitalia. Η γερμανική εταιρεία εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου και μακροπρόθεσμα για την πλήρη εξαγορά της Alitalia, διά στόματος Χάρι Χοχμάιστερ, μέλους του Δ.Σ.

Στο μεταξύ, τα Ιταλικά Ταχυδρομεία, που έχουν αναλάβει την Alitalia από το 2017, αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα με ποιον εταίρο θα προχωρήσουν στην αναδιάρθρωσή της. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο κ. Χοχμάιστερ τονίζει πως ο ιταλικός αερομεταφορέας μπορεί να διατηρήσει τη διοικητική αυτονομία του στους κόλπους του ομίλου της Lufthansa. «Αγκάθι» στις σχετικές διαπραγματεύσεις αποτελούν, πάντως, οι όροι εξυγίανσης που θέτει η Lufthansa. Οπως τόνισε ο κ. Χοχμάιστερ, «η εταιρεία του ενδιαφέρεται μόνον αν οι συνθήκες είναι σωστές».

Μεταξύ των αιτημάτων της Lufthansa είναι η κατάργηση 3.000 θέσεων εργασίας, που, ωστόσο, υποστηρίζει ότι μπορεί να γίνει με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Κάλεσε, άλλωστε, όσους πρόκειται να αποφασίσουν την τύχη της να αναλογιστούν την οικονομική ισχύ της Lufthansa και να αναρωτηθούν αν θέλουν «να συμμετέχουν σε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό σύστημα».

Υπογραμμίζει, πάντως, πως, αν δεν ευοδωθούν τα σχέδια της εταιρείας του για την Alitalia, έχει δύο εναλλακτικές για την επέκτασή της. Βρίσκεται σε επικοινωνία με τη σκανδιναβική εταιρεία Norwegian, που μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαγοράς, αλλά και με την ουγγρική Wizz. Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπορ, «στόχος της Lufthansa είναι να διασφαλίσει πως η εταιρεία θα είναι αρκετά ισχυρή για να ανταγωνιστεί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές στον κλάδο».

Η γερμανική εταιρεία απέσυρε πέρυσι την προσφορά που είχε καταθέσει για την Alitalia. Ανέκτησε, όμως, το ενδιαφέρον της για τον ιταλικό αερομεταφορέα στις αρχές Ιανουαρίου, όταν η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ανέφερε ότι η αμερικανική Delta έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Air France/KLM για να διεκδικήσει την Alitalia.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X