ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η 4η ELSA Day αφιερωμένη στο δικαίωμα στην εκπαίδευση

Σεμινάριο από νεαρούς δικηγόρους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη το απόγευμα 28 Νοεμβρίου διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας η ημερίδα «ELSA Day» από τον νομικό οργανισμό φοιτητών Νομικής και νέων δικηγόρων ELSA Cyprus.

Η ELSA Day είναι θεσμός που λαμβάνει χώρα την ίδια μέρα σε περισσότερες από 300 Νομικές Σχολές ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη. Η ELSA Day καθιερώθηκε το 2012 ως θεσμός που προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ELSA Cyprus φέτος συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά και επικεντρώθηκε στο Δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, περισσότερα από 72 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας εως 10 ετών στερούνται το δικαίωμα της εκπαίδευσης, ενώ οι ομιλητές επικαλούμενοι δεδομένα της Unicef υπογράμμισαν πως οι αναλφάβητοι ενήλικες ανά τον κόσμο υπολογίζονται σε 750 εκατομμύρια. Η περιοχή με τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικού αναλφαβητισμού παγκοσμίως είναι η Υποσαχάρια Αφρική, όπου 30 εκατομμύρια παιδιών, δεν έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του παιδικού πληθυσμού της χώρας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με στατιστικά που απορρέουν από τις παρουσιάσεις των ομιλητών, η διαβίωση σε εξαιρετικές συνθήκες φτώχειας και κυρίως σε υποανάπτυκτες χώρες ενισχύει το φαινόμενο του αναλφαβητισμού, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των ποσοστών των παιδιών που σταματούν το σχολείο λόγω φτώχειας και στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος Φοιτητικών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δρ Αλέξανδρος Αντωναράς. Στη συνέχεια ο Στέφανος Χόρτης αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Cyprus στη δική του παρέμβαση παρουσίασε την ELSA Cyprus και τις επικείμενες δράσεις της.

Στην ημερίδα παρέμβαση για το δικαίωμα στην εκπαίδευση έκανε και η πρόεδρος της ELSA Cyprus Έλενα Βασιλειάδου. Στο δικαίωμα στην εκπαίδευση ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα έκανε εκτενή αναφορά και ο δρ Αντώνης Στυλιανού, λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και διευθυντής της μονάδας νομική κλινική.

Στη συνέχεια η νομικός και εκπρόσωπος του Οργανισμού Hope for Children κα Χριστίνα Μάρκου μίλησε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση στην Κύπρο. Την ημερίδα έκλεισε η κυρία Φραντζέσκου Νίκη - Βικτώρια, δικηγόρος και πρόεδρος της 3ης βουλής νέων αντιπροσώπων της Κύπρου, αναφερόμενη στο δικαίωμα στην εκπαίδευση, την προοπτική μετανάστευσης και ασύλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X