ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:17
 

Η 4η ELSA Day αφιερωμένη στο δικαίωμα στην εκπαίδευση

Σεμινάριο από νεαρούς δικηγόρους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη το απόγευμα 28 Νοεμβρίου διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας η ημερίδα «ELSA Day» από τον νομικό οργανισμό φοιτητών Νομικής και νέων δικηγόρων ELSA Cyprus.

Η ELSA Day είναι θεσμός που λαμβάνει χώρα την ίδια μέρα σε περισσότερες από 300 Νομικές Σχολές ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη. Η ELSA Day καθιερώθηκε το 2012 ως θεσμός που προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ELSA Cyprus φέτος συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά και επικεντρώθηκε στο Δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, περισσότερα από 72 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας εως 10 ετών στερούνται το δικαίωμα της εκπαίδευσης, ενώ οι ομιλητές επικαλούμενοι δεδομένα της Unicef υπογράμμισαν πως οι αναλφάβητοι ενήλικες ανά τον κόσμο υπολογίζονται σε 750 εκατομμύρια. Η περιοχή με τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικού αναλφαβητισμού παγκοσμίως είναι η Υποσαχάρια Αφρική, όπου 30 εκατομμύρια παιδιών, δεν έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του παιδικού πληθυσμού της χώρας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με στατιστικά που απορρέουν από τις παρουσιάσεις των ομιλητών, η διαβίωση σε εξαιρετικές συνθήκες φτώχειας και κυρίως σε υποανάπτυκτες χώρες ενισχύει το φαινόμενο του αναλφαβητισμού, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των ποσοστών των παιδιών που σταματούν το σχολείο λόγω φτώχειας και στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος Φοιτητικών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δρ Αλέξανδρος Αντωναράς. Στη συνέχεια ο Στέφανος Χόρτης αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Cyprus στη δική του παρέμβαση παρουσίασε την ELSA Cyprus και τις επικείμενες δράσεις της.

Στην ημερίδα παρέμβαση για το δικαίωμα στην εκπαίδευση έκανε και η πρόεδρος της ELSA Cyprus Έλενα Βασιλειάδου. Στο δικαίωμα στην εκπαίδευση ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα έκανε εκτενή αναφορά και ο δρ Αντώνης Στυλιανού, λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και διευθυντής της μονάδας νομική κλινική.

Στη συνέχεια η νομικός και εκπρόσωπος του Οργανισμού Hope for Children κα Χριστίνα Μάρκου μίλησε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση στην Κύπρο. Την ημερίδα έκλεισε η κυρία Φραντζέσκου Νίκη - Βικτώρια, δικηγόρος και πρόεδρος της 3ης βουλής νέων αντιπροσώπων της Κύπρου, αναφερόμενη στο δικαίωμα στην εκπαίδευση, την προοπτική μετανάστευσης και ασύλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X