ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:45
 

Η Amazon ερευνά το ενδεχόμενο εργαζόμενοί της να πούλησαν απόρρητα δεδομένα

Η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι εργαζόμενοι στην Amazon πουλούσαν εσωτερικά, δεδομένα και άλλες απόρρητες πληροφορίες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τις καταγγελίες ότι οι υπάλληλοί της δέχτηκαν δωροδοκία ως αντάλλαγμα για τη διαρροή εμπιστευτικών εμπορικών πληροφοριών σε τρίτες εταιρείες εξετάζει η Amazon, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. 

Νωρίτερα, η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι εργαζόμενοι στην Amazon πουλούσαν εσωτερικά, συνήθως μέσω τρίτων, δεδομένα και άλλες απόρρητες πληροφορίες σε εμπόρους που πουλούσαν τα προϊόντα τους στον ιστότοπο του αμερικανικού κολοσσού προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε ιδιαίτερα στην Κίνα ενώ η εταιρεία υπογράμμισε ότι έχει μηδενική ανοχή αναφορικά με την κατάχρηση του συστήματός της. 

Από τον ιστότοπο της Amazon οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα απευθείας από την εταιρεία, αλλά και άλλα από πολλούς άλλους πωλητές.

Εκπρόσωπος τς εταιρείας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοί της υποχρεούνται να τηρούν αυστηρούς εμπορικούς και δεοντολογικούς κανόνες και επεσήμανε ότι η Amazon διαθέτει «εξελιγμένα συστήματα για να περιορίζει και να ελέγχει την πρόσβαση σε πληροφορίες».

Τόνισε ότι οποιοσδήποτε παραβιάζει τους κανόνες αυτούς κινδυνεύει να αντιμετωπίσει «ποινικές διώξεις, ανάλογα με την περίπτωση».

Είπε τέλος ότι αν εντοπιστούν κακόβουλοι χρήστες που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους πρακτικές, θα ληφθεί άμεσα δράση εναντίον τους. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Μίλησαν και οι Σταλινικοί!!! »
ΑΚΑ  |  09:52

Τα άκουσε για τις πολιτογραφήσεις ο Πρόεδρος

«Αν ο κόσμος ήταν σωστά πληροφορημένος και είχε αντίληψη των γεγονότων θα εξαπέστελλε εδώ και καιρό τους ...»
Ai Em  |  08:45

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση