ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:40
 

Η απάντηση της Λεώνης Παρασκευαΐδου στο προσωπικό της J&P Overseas

Αντιδικίες μεταξύ των μετόχων της εταιρείας μέσα από επιστολές προς το προσωπικό

Newsroom K

Μέσω ανακοινώσεων δίνονται οι απαντήσεις στο προσωπικό για τα τεκταινόμενα στην J&P Overseas που οδήγησαν την εταιρεία στην παρακμή της.

Μετά την ανακοίνωση της πλευράς Ιωάννου στο προσωπικό, η Λεώνη Παρασκευαΐδου προχωρά μέσω επιστολής, να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που τίθενται, επιχειρώντας όπως αναφέρει, να παραθέσει τα πραγματικά δεδομένα που διέπουν την τραγική κατάσταση στην οποία περιέπεσε η εταιρεία.

Στην ανακοίνωση της με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου, η κα Παρασκευαΐδου κάνει λόγο για σπίλωση της οικογένειας Παρασκευαΐδη μέσα από τις γραπτές ανακοινώσεις της οικογένειας Ιωάννου.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση

«Όπως γνωρίζετε, ανέλαβα για πρώτη φορά καθήκοντα μέλους του ΔΣ και απέκτησα διοικητικό ρόλο στην J&P Overseas Ltd στις 3 Ιουλίου 2018. Δεν διστάζω να αναφέρω το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα μου το 2007, η συμμετοχή μου στα δρώμενα της εταιρείας είχε απαγορευθεί από τους πλέον οικείους, με τη μητέρα μου κυρία Θέλμα Παρασκευαίδη να πρωτοστατεί.

Έκτοτε και μέχρι τον Ιούλιο που μας πέρασε, δεν είχα κανένα ουσιαστικό ή/και ενεργό μέρος στη διοίκηση της εταιρείας μας μετά από απόφαση της μητέρας μου Θέλμας Παρασκευαϊδη και παροτρύνσεων από το στενό της περιβάλλον. Κατά το διάστημα των πολλών αυτών χρόνων, δεν είχα καθόλου ενημέρωση ή πρόσβαση στα δρώμενα της J&P (Overseas) Ltd, ούτε ακόμα στους ελεγμένους λογαριασμούς, παρότι όντας ακόμα απόλυτος ιδιοκτήτης (ultimate beneficial owner) μου οφειλόταν.

Μετά την απομάκρυνση Αντρέα Παπαθωμά και την ανάληψη διοικητικού ρόλου στο ΔΣ της J&P Overseas Ltd στις 3 Ιουλίου 2018, μου διανοίχθηκαν οι οδοί της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση αλλά και τις προοπτικές της εταιρείας. Το αποτέλεσμα των ευρημάτων μου ήταν, δυστυχώς, τουλάχιστον απογοητευτικό. Εύλογα ζήτησα εμπεριστατωμένη ενημέρωση και επεξηγήσεις από τη διεύθυνση της εταιρείας με το δυστυχές αποτέλεσμα, αυτές να μην μου παρασχεθούν με επάρκεια ή ειλικρίνεια. Σημειώνω ότι έχουν προηγηθεί παραιτήσεις οικονομικών αξιωματούχων όπως του επί έτη CFO της J&P Overseas Ltd Κώστα Κυριακίδη, καθώς και η παραίτηση – σύντομα μετά τον διορισμό μου - του κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια CEO της J&P Overseas Ltd, Γρηγόρη (Greg) Χριστοφίδη.

Κατά το σύντομο αυτό διάστημα διαπίστωσα πλείστες πράξεις και παραλήψεις που, κατά την κρίση μου, εν μέρει οδήγησαν στην απόφαση των δικαστηρίων του Guernsey στις 24 Οκτωβρίου 2018 για εκκαθάριση της εταιρείας μας J&P Overseas Ltd και του διορισμού του οίκου Alvarez and Marshal ως εκκαθαριστές».

Παραθέτει στη συνέχεια τα γεγονότα από το 2012 μέχρι το 2018. Όπως αναφέρει η Λεώνη Παρασκευαΐδου, λίγες μέρες μετά τον διορισμό της στο Διοικητικό Συμβούλιο της J&P Overseas πληροφορήθηκε ότι η πραγματική ζημιά για το 2017 είναι 750 εκατ. δολάρια, και ότι η εταιρεία έχει καταστεί αφερέγγυα με τις υποχρεώσεις της να υπερβαίνουν τα περιουσιακά της στοιχεία, κατά περίπου 500 εκατ. δολάρια.

Εκφράζει επίσης επιφυλάξεις για την ανεξαρτησία και την αμεροληψία, κατά την έκφραση της, των εξωτερικών νομικών συμβούλων για την διαδικασία διαχείρισης. Καλεί τέλος το προσωπικό της εταιρείας να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη της ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:35

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:34

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:52

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X