ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Δήμητρα θα έχει έως και το 29.85% στην Ελληνική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Logicom, θα δανειοδοτήσει μέχρι 20 εκατ. στη Δήμητρα Επενδυτική

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μέχρι και 29.85% θα έχει η Δήμητρα Επενδυτική στο νέο σχήμα Ελληνικής - Συνεργατισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Logicom, του μετόχου της Δήμητρα Επενδυτικής, η δεύτερη αναμένεται να λάβει σχεδόν το 30% της Ελληνικής μετά την αύξηση κεφαλαίου για την απορρόφηση του Συνεργατισμού.

Προσθέτει πως η Logicom έχει συμφωνήσει με τη Δήμητρα να της δανειοδοτήσει μέχρι και 20 εκατ. ευρώ για να γίνει εφικτή η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των 150 εκατ. κεφαλαίων που έπρεπε να εξεύρει η Ελληνική Τράπεζα για την απόκτηση του Συνεργατισμού, έχει υπογράψει συμφωνία εγγραφής μετοχών, (share subscription agreement) με τη Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ για μέχρι 72.28 εκατ. ευρώ. Δυνάμει της συμφωνίας εγγραφής μετοχών η Δήμητρα δεσμεύεται να εξασκήσει το αναλογικό ποσοστό των δικαιωμάτων προτίμησής της κατά τον πρώτο γύρο προσφοράς σε όλους τους μετόχους. Στο βαθμό που μετοχές δεν θα αποκτηθούν από άλλους κατόχους δικαιωμάτων προτίμησης η Τράπεζα έχει συμφωνήσει να διαθέσει στη Δήμητρα τέτοιο αριθμό πρόσθετων μετοχών που χρειάζονται, ούτως ώστε η Δήμητρα να έχει συνολική μετοχική συμμετοχή όχι λιγότερη από 20.1% κατά την ολοκλήρωση της Αύξησης Κεφαλαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής δικαιούται, κατά την απόλυτη κρίση του, να διαθέσει στη Δήμητρα οποιεσδήποτε επιπρόσθετές μετοχές που δεν θα αποκτηθούν με την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης, για συνολικό ποσό μέχρι 72.28 εκατ. ευρώ (που συμπεριλαμβάνει και το ποσό που αφορά τις υπόλοιπες μετοχές που θα αποκτήσει η Δήμητρα με την Αύξηση Κεφαλαίου).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Logicom

Η Εταιρεία αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ (‘Ελληνική’) για τον σχεδιασμό της αύξησης του εκδομένου κεφαλαίου της και στην ανακοίνωση της Δήμητρας Επενδυτικής Δημόσιας Λτδ (‘Δήμητρα’) για συμμετοχή της στο αυξημένο κεφάλαιο της Ελληνικής και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

1. Στα πλαίσια της προοπτικής αυξημένης συμμετοχής της Δήμητρας μέχρι ποσοστού 29,85% στο κεφάλαιο της Ελληνικής, η Εταιρεία, προσμετρώντας τα συμφέροντά της, έχει συμφωνήσει έναντι επαρκών εξασφαλίσεων να δανειοδοτήσει τη Δήμητρα μέχρι το ποσό των €20 εκατομμυρίων.

2. Η υλοποίηση της αναφερόμενης συμφωνίας και το μέγεθος της δανειοδότησης συναρτάται με το ποσοστό της αυξημένης συμμετοχής της Δήμητρας όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη συμπλήρωση της διαδικασίας της αύξησης του κεφαλαίου της Ελληνικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση