ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Δήμητρα θα έχει έως και το 29.85% στην Ελληνική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Logicom, θα δανειοδοτήσει μέχρι 20 εκατ. στη Δήμητρα Επενδυτική

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μέχρι και 29.85% θα έχει η Δήμητρα Επενδυτική στο νέο σχήμα Ελληνικής - Συνεργατισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Logicom, του μετόχου της Δήμητρα Επενδυτικής, η δεύτερη αναμένεται να λάβει σχεδόν το 30% της Ελληνικής μετά την αύξηση κεφαλαίου για την απορρόφηση του Συνεργατισμού.

Προσθέτει πως η Logicom έχει συμφωνήσει με τη Δήμητρα να της δανειοδοτήσει μέχρι και 20 εκατ. ευρώ για να γίνει εφικτή η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των 150 εκατ. κεφαλαίων που έπρεπε να εξεύρει η Ελληνική Τράπεζα για την απόκτηση του Συνεργατισμού, έχει υπογράψει συμφωνία εγγραφής μετοχών, (share subscription agreement) με τη Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ για μέχρι 72.28 εκατ. ευρώ. Δυνάμει της συμφωνίας εγγραφής μετοχών η Δήμητρα δεσμεύεται να εξασκήσει το αναλογικό ποσοστό των δικαιωμάτων προτίμησής της κατά τον πρώτο γύρο προσφοράς σε όλους τους μετόχους. Στο βαθμό που μετοχές δεν θα αποκτηθούν από άλλους κατόχους δικαιωμάτων προτίμησης η Τράπεζα έχει συμφωνήσει να διαθέσει στη Δήμητρα τέτοιο αριθμό πρόσθετων μετοχών που χρειάζονται, ούτως ώστε η Δήμητρα να έχει συνολική μετοχική συμμετοχή όχι λιγότερη από 20.1% κατά την ολοκλήρωση της Αύξησης Κεφαλαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής δικαιούται, κατά την απόλυτη κρίση του, να διαθέσει στη Δήμητρα οποιεσδήποτε επιπρόσθετές μετοχές που δεν θα αποκτηθούν με την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης, για συνολικό ποσό μέχρι 72.28 εκατ. ευρώ (που συμπεριλαμβάνει και το ποσό που αφορά τις υπόλοιπες μετοχές που θα αποκτήσει η Δήμητρα με την Αύξηση Κεφαλαίου).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Logicom

Η Εταιρεία αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ (‘Ελληνική’) για τον σχεδιασμό της αύξησης του εκδομένου κεφαλαίου της και στην ανακοίνωση της Δήμητρας Επενδυτικής Δημόσιας Λτδ (‘Δήμητρα’) για συμμετοχή της στο αυξημένο κεφάλαιο της Ελληνικής και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

1. Στα πλαίσια της προοπτικής αυξημένης συμμετοχής της Δήμητρας μέχρι ποσοστού 29,85% στο κεφάλαιο της Ελληνικής, η Εταιρεία, προσμετρώντας τα συμφέροντά της, έχει συμφωνήσει έναντι επαρκών εξασφαλίσεων να δανειοδοτήσει τη Δήμητρα μέχρι το ποσό των €20 εκατομμυρίων.

2. Η υλοποίηση της αναφερόμενης συμφωνίας και το μέγεθος της δανειοδότησης συναρτάται με το ποσοστό της αυξημένης συμμετοχής της Δήμητρας όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη συμπλήρωση της διαδικασίας της αύξησης του κεφαλαίου της Ελληνικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση