ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:06
 

Η εξαγορά της Cyta Hellas ισχυροποιεί τη Vodafone στη σταθερή τηλεφωνία

Ευκαιρία για τους εργαζομένους των δύο εταιρειών να ενισχύσουν την τεχνογνωσία τους, σύμφωνα με τον Χ.Μπρουμίδη

Newsroom Κ, Αθήνα

H Vodafone συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις της στην Ελλάδα, είναι το σχόλιο του επικεφαλής της επιχείρησης Χάρη Μπρουμίδη, μετά την εξαγορά της Cyta Hellas. Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη, η εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone Eλλάδος «θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον στόχο μας για την ανάδειξη της Vodafone σε έναν σύγχρονο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Παράλληλα, θα αποτελέσει ευκαιρία για τους εργαζομένους των δύο εταιρειών να ενισχύσουν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν το ταλέντο και την εμπειρία τους, αλλά και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους».

Ο κ. Μπρουμίδης αναφέρθηκε και στο εκτεταμένο δίκτυο της Cyta στην Ελλάδα. «Η επέκταση των δικτύων μας», είπε, «και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη Vodafone Ελλάδος και θα έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τη διευρυμένη βάση πελατών μας, αλλά και ευρύτερα για τους Ελληνες καταναλωτές». Σημειώνεται ότι η Vodafone αποκτά, εκτός από περίπου 300.000 πελάτες σταθερής και κινητής της Cyta Hellas, 5.500 χλμ. οπτικών ινών, που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του έργου ανάπτυξης των ευρυζωνικών υποδομών της περιφέρειας, του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι μόνον το δίκτυο αυτό δικαιολογεί την καταβολή του τιμήματος των 118 εκατ. ευρώ που διέθεσε η Vodafone.

Το κόστος ανάπτυξης των δικτύων οπτικών ινών εκτιμάται σε περίπου 20 ευρώ το χλμ.

Με την επένδυση αυτή, η Vodafone διαθέτει πάνω από 320 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ανταγωνιστριών της. Σημειώνεται ότι το 2014 απέκτησε το 100% της Hellas Online, με τίμημα που πλησίασε τα 200 εκατ. ευρώ, και μόλις προχθές υπέγραψε τη συμφωνία απόκτησης του 100% της Cyta. Eτσι η Vodafone κατέστη ο Νο 2 παίκτης πίσω από τον ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία, με ένα πελατολόγιο που φτάνει το 1 εκατ. συνδέσεις.

Σύμφωνα με τη Vodafone, μετά την υπογραφή της σύμβασης απόκτησης του 100% των μετοχών της Cyta Hellas, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα απαιτηθεί η συνακόλουθη έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση