ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:04
 

Η Henley & Partners σχεδιάζει το Σχέδιο Πολιτογραφήσεων της Μολδαβίας

Κέρδισε τη δημόσια προσφορά για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και προώθηση του προγράμματος

Δελτίο Τύπου

Η Henley & Partners, μια πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της διεθνούς μετανάστευσης επενδύσεων, κέρδισε την δημόσια προσφορά για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και προώθηση του πολύ αναμενόμενου προγράμματος της Μολδαβίας για Υπηκοότητα διαμέσου Επενδύσεων (Moldova Citizenship by Investment Program (MCBI). Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για την δημόσια προσφορά που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, περί τα τέλη Μαΐου.

Το πρόγραμμα MCBI το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους μήνες, θα είναι το τρίτο πρόγραμμα του είδους του στην Ευρώπη, μετά την Μάλτα και την Κύπρο, και πιο συμφέρον οικονομικά, δίνοντας την ευκαιρία σε φυσικά πρόσωπα να αποκτήσουν εναλλακτική υπηκοότητα, κάνοντας εισφορά της τάξης των 100,000 ευρώ στο Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Μολδαβίας.

Η Henley & Partners διαθέτει εμπειρία πέραν τον 20 ετών εργαζόμενη με κυβερνήσεις στην Βόρειο Αμερική, Καραϊβική, Ευρώπη και Ασία όσον αφορά στον σχεδιασμό, εφαρμογή, λειτουργία και προώθηση ορισμένων από των πιο επιτυχημένων προγραμμάτων κατοικίας και υπηκοότητας στον κόσμο, συγκεντρώνοντας Ξένες Άμεσες Επενδύσεις των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για το συμβόλαιο αυτό, ως μέρος κοινοπραξίας μαζί με την MIC Holding LLC (Εταιρεία επενδύσεων της Μολδαβίας), εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και η οποία ιδρύθηκε με επίκεντρο τις πρωτοβουλίες για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Πέραν τούτου, υπογράφηκε συμφωνία με τον όμιλο Boston Consulting Group (BCG), ηγετική εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα της συμβουλευτικής, η οποία διαθέτει 90 γραφεία σε 50 χώρες, για να παράσχει συμβουλές για την καλύτερη στρατηγική και εφαρμογή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

« Το πρόγραμμα έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει, λαμβάνοντας υπόψη την ανταγωνιστική τιμολογιακή δομή του και την δυνατή αξία της πρότασης του», δηλώνει ο Marco Gantenbein, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Henley & Partners.

« Η Μολδαβία προσφέρει στους κατοίκους της πρόσβαση χωρίς βίζα σε 121 προορισμούς, περιλαμβανομένων χωρών στην Ευρωπαϊκή ζώνη Σένγκεν ως επίσης στη Ρωσία και στην Τουρκία. Έχει συνάψει συμφωνία συνεταιρισμού με την Ε.Ε και στόχος της είναι να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ε.Ε».

Ο υπουργός Οικονομικών και Υποδομών της Μολδαβίας, Chiril Gaburici, δηλώνει ότι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης του είναι να δημιουργήσει μια μακροχρόνια κοινωνική αξία για τον λαό της Μολδαβίας. «Το πρόγραμμα MCBI θα παράσχει στην οικονομία μας πολύτιμες Ξένες Άμεσες Επενδύσεις που θα επιταχύνουν την καθημερινή ζωή όλων των Μολδαβών. Τα αυστηρά πρότυπα δέουσας επιμέλειας και οι διαδικασίες συμμόρφωσης θα εγγυώνται την αξιοπιστία, ανταγωνιστικότητα και μακροχρόνια βιωσιμότητα τoυ προγράμματος. Για τον σκοπό αυτό, χαιρόμαστε που δουλεύουμε με την Henley & Partners, της οποίας τα καλά συστήματα διακυβέρνησης είναι πρωτοπόρα στην σχετική βιομηχανία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση