ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:47
 

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Nissan για οικονομικές ατασθαλίες

Στοιχεία που έχει ενώπιον της η εταιρεία, καίνε τον Ghosn για σειρά υποθέσεων οικονομικών ατασθαλιών

ΠΗΓΗ: Reuters

Στην απομάκρυνση του CEO της Carlos Ghosn προχωρεί η Nissan Moton Co Ltd μετά από στοιχεία που ήθελαν τον πρόεδρο της εταιρείας να έχει χρησιμοποιήσει υπεξαιρέσει χρήματα της εταιρείας, για προσωπική του χρήση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η εταιρεία, κάνουν λόγο και για σειρά άλλων παραπτωμάτων από πλευράς του Ghosn. Όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα ο Ghosn συνελήφθη το μεσημέρι από τις αρχές του Τόκιο με την κατηγορία ότι απέκρυψε στοιχεία της μισθολογικής του κατάστασης.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει ότι έχει στα χέρια της έκθεση καταγγελίας και συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές αρχές για σειρά ανάρμοστων πρακτικών του Ghosn και του συνεργάτη του Greg Kelly.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, επί σειρά ετών, ο Ghosn και ο Kelly δήλωναν μικρότερα από τα πραγματικά ποσά στην έκθεση τίτλων του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, επί σειρά ετών, ο Ghosn και ο Kelly δήλωναν μικρότερα από τα πραγματικά ποσά στην έκθεση τίτλων του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο.  Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hiroto Saikawa αναμένεται ότι θα προτείνει διοίκηση της Nissan να αφαιρέσει τον Ghosn και τον Kelly από το ΔΣ.

Τον Ιούνιο οι μέτοχοι της Renault ενέκριναν αποζημίωση του Ghosn ύψους 7,4 εκατομμυρίων ευρώ (8,45 εκατομμύρια δολάρια) για το 2017. Έλαβε επίσης το ποσό των 9,2 εκατομμύρια ευρώ κατά την τελευταία του χρονιά ως διευθύνων σύμβουλος της Nissan.

 Ο εισαγγελέας της Περιφέρειας του Τόκιο αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η εταιρεία αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε ενημέρωση των δημοσιογράφων το βράδυ της Δευτέρας.

Η είδηση της απομάκρυνσης του Ghosn δημιουργεί μεγάλη αίσθηση στην Ιαπωνία, από την στιγμή, που είναι γνωστό ότι ο Ghosn έσωσε τη Nissan από πτώχευση. Ο Ghosn γεννημένος στην Βραζιλία, με καταγωγή τον Λίβανο και την Γαλλία, εντάχθηκε στην Nissan το 1999 και έγινε CEO το 2001. Είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Renault.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Ο πεμπτοφαλαγγιτης αντρος κυπριανου εβγαλε ενα πηχη γλωσσα για τον μενεντεζ και το νομοσχεδιο του, που ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  05:31

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Ο πεμπτοφαλαγγιτης αντρος κυπριανου εβγαλε ενα πηχη γλωσσα για τον μενεντεζ και το νομοσχεδιο του, που ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  05:31

Εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της Petrana Nikolova από τη Βουλγαρία

«Εκαντήσαμε σε αυτό το τόπο, εκτός όλων των άλλων, ο κάθε κομπλεξικός και ανώμαλος να έχει στη κατοχή ...»
Christos A.  |  14:09

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Συμφωνώ. Ειδικά τούτος ο ΥΠΕΞ δε μου πολλογεμωννει το μάτι. »
Luke  |  13:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X