ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα επέλεξε Citibank

Ο διεθνής οίκος αναλαμβάνει να προσελκύσει επενδυτές για τον Συνεργατισμό

Newsroom K

Την προσέλκυση θεσμικών επενδυτών για την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα αναλαμβάνει η Citibank. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», ο διεθνής οίκος επικράτησε έναντι των υπολοίπων σε μια διαδικασία παρουσιάσεων η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση εβδομάδα.

Στόχος η προσέλκυση θεσμικών επενδυτών που θα αποκτήσουν το 25% της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Ο διεθνής οίκος παρουσίασε προς την ΣΚΤ τους σχεδιασμούς του και τη λίστα των επενδυτών που θα προσελκύσει για να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΚΤ. Με βάση τις δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει των οποίων δόθηκε και η κρατική ενίσχυση στον Συνεργατισμό το 2015, ο Συνεργατισμός θα πρέπει να εκδίδει 25% του κεφαλαίου, αρχής γενομένης από το 2018 μέχρι το 2020, οπότε η συμμετοχή του κράτους θα πρέπει να περιοριστεί κάτω του 25%.

Στη διαδικασία έλαβαν μέρος επενδυτικές τράπεζες από Φρανκφούρτη, Παρίσι, Λονδίνο και φυσικά, Νέα Υόρκη, αλλά το διαγωνισμό κέρδισε η αμερικανική τράπεζα που βρίσκεται εν μέσω των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών στον κόσμο με παρουσία σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή. Οι υπόλοιπες τράπεζες που έλαβαν μέρος στη διαδικασία, είναι η DeutcheBank, η BNPParibas και η NMRothschild & Sons.

Στόχος η άντληση διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2018

Ο στόχος που τέθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, είναι η Citibank ως σύμβουλος να αντλήσει 200 εκατομμύρια ευρώ από τους στρατηγικούς επενδυτές, ενώ η εύρεσή τους θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Η «δουλειά», πάντως, αρχίζει από αυτό το μήνα.

Ωστόσο η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, δεν προβλέπεται να ενταχθεί στο Χρηματιστήριο εντός Σεπτεμβρίου, όπως ήταν εξάλλου και το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Επειτα από τη συμφωνία με την CitiBank, θα επιδιωχθεί παράλληλα η εισαγωγή σε οργανωμένη αγορά (ΧΑΚ), εντός των νέων χρονοδιαγραμμάτων που θα τεθούν.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Ρουγκάλα στην έντυπη έκδοση της Οικονομικής «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

«Δ.Δ.Ο. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:38

Ένας διεκπεραιωτής υπουργός

«Ακριβως οπως τα λες!»
Αγγελα  |  14:41

Ο Σίσι δεν θα παραλάβει το αιγυπτιακό αγγείο

«Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κον Αλ Σίσι. Μας έβγαλε από το αδιέξοδο των ανόητων συμπεριφορών των δικών μας ...»
Ai Em  |  12:20

Πρέσβειρα Αιγύπτου: Νέα ώθηση για διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σίσι

«Chair of the EP Subcommittee on Human Rights, Pier Antonio Panzeri (S&D, IT) during the EP plenary debate ...»
Doros Polykarpou  |  14:24

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση