ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:37
 

Καταχρηστικές ρήτρες σε σύμβαση στεγαστικού δανείου της Alpha Bank

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε διοικητική απόφαση εναντίον της Τράπεζας

Newsroom K

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε διοικητική απόφαση εναντίον της Alpha Bank Cyprus Ltd (πρώην Emporiki Bank - Cyprus Ltd) για παράβαση του περί Καταχρηστικών Ρητρών σε Καταναλωτικές Συμβάσεις Νόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας σε σχέση με την ύπαρξη καταχρηστικών ρητρών σε σύμβαση στεγαστικού δανείου που συνάφθηκε το 2008 με την Alpha Bank.
Ο Διευθυντής, όπως αναφέρεται, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το Νόμο, αποφάσισε ότι συγκεκριμένοι όροι της υπό αναφορά σύμβασης αντίκεινται στις διατάξεις των άρθρων 5 και 7 του Νόμου και άρα είναι καταχρηστικοί ή/και αδιαφανείς.

Μεταξύ άλλων, οι εν λόγω όροι αφορούν:

Τον εκτοκισμό βάσει έτους 360 ημερών.

Το δικαίωμα της Τράπεζας να μεταβάλλει το βασικό επιτόκιο, το περιθώριο, την προμήθεια και τις χρεώσεις που επιβάλλει, κατά τη διακριτική της ευχέρεια.

Την ευχέρεια της Τράπεζας να αποδεχθεί πρόταση του καταναλωτή για πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του και την καταβολή από μέρους του αποζημίωσης για οποιαδήποτε έξοδα, δαπάνες, ζημιές, απώλειες (συμπεριλαμβανομένης απώλειας κέρδους) ή υποχρεώσεις που μπορεί να υποστεί ή επιβαρυνθεί η Τράπεζα ως αποτέλεσμα της εξόφλησης αυτής.

Το δικαίωμα της Τράπεζας να απαιτεί μερική ή ολική εξόφληση του δανείου, τόκων, προμηθειών και εξόδων, το ποσό το οποίο καθίσταται αμέσως ληξιπρόθεσμο και πληρωτέο. Αν παραλείψει ο καταναλωτής να το εξοφλήσει αμέσως, τότε επιβαρύνεται με επιτόκιο υπερημερίας.
Το δικαίωμα της Τράπεζας να ενώνει ή συγχωνεύει όλους ή οποιουσδήποτε λογαριασμούς του καταναλωτή, ή να διαχωρίζει οποιοδήποτε λογαριασμό σε περισσότερους, ή να συμψηφίζει, ή να μεταφέρει οποιοδήποτε ποσό ή ποσά τα οποία βρίσκονται σε πίστη του σε οποιοδήποτε λογαριασμό ή λογαριασμούς για την πληρωμή μέρους ή όλων των υποχρεώσεων του καταναλωτή προς την Τράπεζα.

Η εν λόγω απόφαση παρατίθεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.consumer.gov.cy.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X