ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Μαύρη Παρασκευή» και 8 μέτρα για ασφαλείς online αγορές

Ξεχωριστή πιστωτική για online αγορές και ενημέρωσεις των antivirus είναι αναγκαία βήματα

Newsroom K

Όσο η «Black Friday» πλησιάζει, και το ενδιαφέρον των καταναλωτών κορυφώνεται για αγοραστικές προσφορές, κλιμακώνονται και οι προσπάθειες των κυβερνοεγκληματιών να παραπλανήσουν τους ανυποψίαστους χρήστες. Για να προστατεύσουν τους πελάτες τους κατά τις online αγορές τους, αριθμός εταιριών έχουν θωρακίσει τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα με πιστοποιητικά SSL, κρυπτογράφηση δεδομένων και άλλους μηχανισμούς. Σε κάθε περίπτωση, και οι ίδιοι οι χρήστες οφείλουν να είναι προσεκτικοί.

Η ESET, εταιρία που αναπτύσσει  λογισμικό και υπηρεσίες για την ασφάλεια επιχειρήσεων και καταναλωτών, επισημαίνει τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για να είναι ασφαλείς οι διαδικτυακές σας αγορές.

Ενημερώσεις. Ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας, firmware update, patches κλπ βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή και των ψηφιακών συσκευών. Η διατήρηση ενός ενημερωμένου λειτουργικού συστήματος με την ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων διατηρεί επίσης ασφαλείς τους χρήστες, αφού οι κυβερνοεγκληματίες επινοούν διαρκώς νέους τρόπους επιθέσεων.

Passwords. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης πριν αλλά και μετά από τις αγορές σας, ή χρησιμοποιήστε ένα password manager. Ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να είναι αρκετά περίπλοκος ώστε να μην είναι εύκολο για τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Ειδικός λογαριασμός αγορών. Αν είναι εφικτό, προσπαθήστε να έχετε έναν ξεχωριστό λογαριασμό με τις πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιείτε για τις online αγορές, ο οποίος δεν θα είναι συνδεδεμένος με τους υπόλοιπους λογαριασμούς σας.

Firewall. Διατηρείτε ενεργό το τείχος προστασίας συνεχώς. Το Firewall είναι η πρώτη γραμμή υπεράσπισης για την ασφάλεια του υπολογιστή, επειδή βοηθάει στην προστασία των συσκευών από πολλούς τύπους κακόβουλου λογισμικού.

Antivirus και Antispyware. Οι λύσεις antivirus και antispyware βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή εκτελώντας σάρωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των εφαρμογών και των δεδομένων που βρίσκονται σε αυτόν, ενώ μπορούν να εντοπίσουν και να απομακρύνουν ιούς και spyware πριν αυτά βλάψουν τις συσκευές σας.

Προσοχή στους μικρούς αγοραστές. Όλο και περισσότερο, τα παιδιά χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές και είναι σημαντικό να γνωρίζουν πώς να τις λειτουργούν με ασφάλεια. Οι γονείς θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση σε μια συσκευή όπου μπορούν να γίνουν αγορές χωρίς επιτήρηση.

Αγορά συσκευών. Αν αγοράσετε υπολογιστές ή άλλες ψηφιακές συσκευές, φροντίστε να τα εξοπλίσετε με λύσεις ασφαλείας πριν τις συνδέσετε στο δίκτυο σας. Οι μη προστατευμένες συσκευές μπορούν να μολυνθούν σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Μετά τις αγορές. Είναι πάντα καλό να ελέγχονται τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών και των λογαριασμών πιστωτικών καρτών, ακόμη περισσότερο όταν οι αγορές στο διαδίκτυο πραγματοποιούνται σε περιόδους με αυξημένη κινητικότητα. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική υπηρεσία μέσω ασφαλούς και αυθεντικού καναλιού και ότι ο λογαριασμός σας προστατεύεται σωστά με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση