ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειωμένος ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος Tsokkos Hotels

Ανήλθε σε 21,5 εκατ. σε σύγκριση με 21,8 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο του 2018

Newsroom K

Στα 21.501.404 εκατ. σε σύγκριση με 21.852.184 την αντίστοιχη περίοδο του 2017 ανήλθε ο καθαρός κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος Tsokkos Hotels και κατέγραψε μικρή μείωση κατά 350.780 (1,63%). Μείωση η οποία αποδίδεται κυρίως στην έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου Constantinos The Great τον Απρίλιο του 2018 λόγω ολικής ανακαίνισης και επέκτασης, ενώ την αντίσοτιχη περίοδο του 2017 το ξενοδοχείο ήταν ανοιχτό για όλη την περίοδο.

Σημειώνεται επίσης ότι το κέρδος από τις εργασίες ανήλθε στα 2.117.449 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με κέρδος 2,045 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η καθαρή ζημιά μετά την φορολογία για την περίοδο ανήλθε σε 626.449, σε σύγκριση με καθαρό κέρδος ύψους 2.274.176 για την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Τα οικονομικά αποτελέσματα αφορούν την περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου του έτους.

Ως κυριότεροι λόγοι της μείωσης αναφέρονονται η επιστροφή χρημάτων σε σχέση με υποθηκευτικά, τόκοι και συναλλαγματικές διαφορές προηγούμενων ετών την αντίστοιχη περίοδο του 2017 καθώς και η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης.

Το ΔΣ της εταιρείας εκτιμά ότι οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι καλύτερες λόγω των θετικών επιδράσεων στις εργασίες από την αυξημένη άφιξη τουριστών την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος Tsokkos Hotels εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε συνεδρία τους την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι οι συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, δεν έχουν ελεγχθεί από τους εξωτερικούς ελεγκτές του Συγκροτήματος. Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος στο ΧΑΚ αναφέρθηκε ότι τα αποτελέσματα επηρεάζονται από την εποχικότητα της τουριστικής βιομηχανίας στην Κύπρο και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους έχουν χαμηλότερη απόδοση από το δεύτερο, περίοδο κατά την οποία το Συγκρότημα αποκτά το μεγαλύτερο ποσό των εισοδημάτων και του κέρδους του.

Αναφέρεται τέλος ότι ο πιστωτικός κίνδυνος, ο κίνδυνος ρευστότητας, αγοράς, συμμόρφωσης ο νομικός κίνδυνος, απώλειας φήμης, κυριότητας μετοχικών τίτλων και τουριστικής βιομηχανίας ως οι μεταβλητές που ενδεχομένως να επηρεάσουν το Συγκρότημα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση