ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:16
 

Μειώθηκε κατά 83% η χρήση της πλαστικής σακούλας

Από τις 480 χιλιάδες πλαστικές σακούλες την εβδομάδα έπεσαν στις 83,5 χιλιάδες σύμφωνα με τον σύνδεσμο λιανικού εμπορίου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από την Κυριακή 1η Ιουλίου μέρα κατά την οποία τέθηκε σε εφαρμογή η επιβολή τέλους των 6 σεντς στις πλαστικές σακούλες, μέχρι και την Κυριακή 22 Ιουλίου, η αγορά τους μειώθηκε κατά 83%. Σε πραγματικούς αριθμούς, από τις 480 χιλιάδες πλαστικές σακούλες, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στις παραγγελίες κάθε εβδομάδα, πλέον έχει μειωθεί στις 83,5 χιλιάδες.

Πρόκειται για εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΛΙΕ Μάριος Αντωνίου, τα οποία ξεπερνούν τις προβλέψεις ακόμα και του πιο αισιόδοξου. Φαίνεται λοιπόν ότι «οι καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα το μέτρο, έχουν κατανοήσει το νέο τρόπο ψωνίσματος και σε κάθε επίσκεψη τους στις υπεραγορές φροντίζουν να έχουν μαζί τους επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα, είτε χάρτινη, είτε υφασμάτινη». Συνεχάρη παράλληλα τόσο τα αρτοποιεία όσο και τα περίπτερα τα οποία εφαρμόζουν κανονικά την νομοθεσία, που φαίνεται τελικά ότι έχει περάσει πολύ ομαλά στην συνείδηση του Κύπριου καταναλωτή, παρά τις όποιες επιφυλάξεις. 

Εκφράζεται δε η εκτίμηση ότι αν αυτοί οι ρυθμοί συνεχιστούν τότε σε χρόνο ρεκόρ η χρήση της πλαστικής σακούλας θα είναι απειροελάχιστη. 

Που πάνε τα χρήματα

Κάτι περισσότερο από τέσσερις χιλιάδες ευρώ  υπολογίζεται ότι συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα από το τέλος αγοράς της πλαστικής σακούλας. Το σύνολο των συγκεντρωθέντων χρημάτων χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ενέργειες ή εκστρατείες για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ωστόσο εναπόκειται στην κάθε επιχείρηση το πώς θα αξιοποιήσει το ποσό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να γίνει μια πρώτη επίσημη ενημέρωση της κατάστασης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε, Η περίπτωση Στεφανίδη είναι μια τραγική περίπτωση και ακόμη πιο τραγική η προσπάθεια της ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  13:08

#PoliticsBlog Η απαγωγή, το επίπεδο του Άντρου και ο Χάρης

«Στην ιστοσελίδα του ΚΙΣΑ, οι οικονομικές καταστάσεις ειναι ελλιπείς. Δεν υπάρχουν σημειώσεις ούτε και ...»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε Κυριάκο, Όντως στα πρώτα χρόνια της ΚΔ έγιναν αυτά που λες. Όμως για την περίπτωση Στεφανίδη ...»
CGA  |  10:14

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στη χρήση ή την κατάχρηση της ιστορίας όπως ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  09:25

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση