ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:05
 

Μέχρι 50 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις της Olympic

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει από Κύπρο ή την Βουλγαρία

Newsroom K

Μέχρι 50 εκατ. ευρώ  μπορεί να φτάσει το ύψος των αποζημιώσεων της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance,  η πτώχευση της οποίας επηρεάζει μέχρι στιγμής περίπου 200 χιλιάδες ασφαλισμένα οχήματα στην Βουλγαρία, με κόστος των συμβολαίων τα 4,75 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο, ωστόσο δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία. Αυτό το στοιχείο δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιος τελικά είναι υπεύθυνος να καταβάλει το ύψος των αποζημιώσεων. Αν δηλαδή θα καταβληθούν από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων οχημάτων ή θα καλυφθεί από την Βουλγαρία. Όπως η «Κ» είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της, ο χρηματοοικονομικός επίτροπος Παύλος Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή από τις βουλγαρικές αρχές και τα αιτήματα θα εξετασθούν με βάση τη νομοθεσία της χώρας του. 

Στη Βουλγαρία θα πρέπει να καλυφθούν απαιτήσεις από 9.500 ασφαλιστικά συμβόλαια, ύψους 28,5 δισ. ευρώ. Στην Κύπρο προκύπτουν απαιτήσεις από 2.500 συμβόλαια που ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ. Οι αρμόδιες εποπτικές αρχές στη Σόφια έχουν ζητήσει από την Κύπρο να αποζημιώσει τους πελάτες της Olympic Insurance.

Μεταξύ των τμημάτων ασφαλιστών μηχανοκίνητων οχημάτων υπάρχει συμφωνία η οποία ξεκαθαρίζει ότι όταν υπάρχει υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων από το Ταμείο της Βουλγαρίας τότε αυτό θα πληρώσει και ακολούθως θα ζητήσει το ποσό από το κυπριακό ταμείο ασφαλιστών Μηχανοκίνητων οχημάτων (ΤΑΜΟ).

Η χρεωκοπία της Olympic Insurance έχει προκαλέσει καταιγιστικές εξελίξεις στην Βουλγαρία, καθ διαχειρίστρια ασφαλιστικής εποπτείας της χώρας καθώ ήδη έχει παραιτηθεί η διαχειριστρια ασφαλιστικής εποπτείας της χώρας Ralitsa Agayn.

Πληροφορίες αποκαλύπτουν πως η χρεοκοπία της Olympic Insurance θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ήταν ενδελεχής η παρακολούθηση της αρμόδιας αρχής στην Κύπρο, η οποία όμως δεν εστίασε στις «σκιώδεις» δραστηριότητες των ιδιοκτητών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X