ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέχρι 50 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις της Olympic

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει από Κύπρο ή την Βουλγαρία

Newsroom K

Μέχρι 50 εκατ. ευρώ  μπορεί να φτάσει το ύψος των αποζημιώσεων της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance,  η πτώχευση της οποίας επηρεάζει μέχρι στιγμής περίπου 200 χιλιάδες ασφαλισμένα οχήματα στην Βουλγαρία, με κόστος των συμβολαίων τα 4,75 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο, ωστόσο δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία. Αυτό το στοιχείο δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιος τελικά είναι υπεύθυνος να καταβάλει το ύψος των αποζημιώσεων. Αν δηλαδή θα καταβληθούν από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων οχημάτων ή θα καλυφθεί από την Βουλγαρία. Όπως η «Κ» είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της, ο χρηματοοικονομικός επίτροπος Παύλος Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή από τις βουλγαρικές αρχές και τα αιτήματα θα εξετασθούν με βάση τη νομοθεσία της χώρας του. 

Στη Βουλγαρία θα πρέπει να καλυφθούν απαιτήσεις από 9.500 ασφαλιστικά συμβόλαια, ύψους 28,5 δισ. ευρώ. Στην Κύπρο προκύπτουν απαιτήσεις από 2.500 συμβόλαια που ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ. Οι αρμόδιες εποπτικές αρχές στη Σόφια έχουν ζητήσει από την Κύπρο να αποζημιώσει τους πελάτες της Olympic Insurance.

Μεταξύ των τμημάτων ασφαλιστών μηχανοκίνητων οχημάτων υπάρχει συμφωνία η οποία ξεκαθαρίζει ότι όταν υπάρχει υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων από το Ταμείο της Βουλγαρίας τότε αυτό θα πληρώσει και ακολούθως θα ζητήσει το ποσό από το κυπριακό ταμείο ασφαλιστών Μηχανοκίνητων οχημάτων (ΤΑΜΟ).

Η χρεωκοπία της Olympic Insurance έχει προκαλέσει καταιγιστικές εξελίξεις στην Βουλγαρία, καθ διαχειρίστρια ασφαλιστικής εποπτείας της χώρας καθώ ήδη έχει παραιτηθεί η διαχειριστρια ασφαλιστικής εποπτείας της χώρας Ralitsa Agayn.

Πληροφορίες αποκαλύπτουν πως η χρεοκοπία της Olympic Insurance θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ήταν ενδελεχής η παρακολούθηση της αρμόδιας αρχής στην Κύπρο, η οποία όμως δεν εστίασε στις «σκιώδεις» δραστηριότητες των ιδιοκτητών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση