ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΒ: Ανακούφιση και ανησυχία για την Εθελούσια της ΣΚΤ

Τα ποσά τα οποία παρέχονται είναι πολλαπλάσια οποιασδήποτε πρακτικής του παρελθόντος

Newsroom K

Την ικανοποίηση της για την επιτεύξη του στόχου της εθελουσίας αποχώρησης από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) 900 περίπου εργαζομένων εκφράζει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για απροσχημάτιστες μεθοδεύσεις μιας συντεχνίας να υποσκάψει την προσπάθεια, οι οποίες όπως αναφέρει «ευτυχώς δεν βρήκαν εύφορο έδαφος ανάμεσα στους εργαζόμενους και έτσι η συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας μπορεί να ολοκληρωθεί και να αποκατασταθεί πλήρως η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος».

Η ΟΕΒ ωστόσο επαναλαμβάνει την έντονη ανησυχία της για τις συνέπειες του περιεχομένου της εθελουσίας, επί της διαχείρισης μελλοντικών αποδεσμεύσεων εργαζομένων με εργοδότη το Κράτος.

Σημειώνει ότι τα παρεχόμενα ποσά στην εθελουσία της ΣΚΤ, είναι πολλαπλάσια οποιασδήποτε πρακτικής του παρελθόντος και του παρόντος και υπερβαίνουν κάθε μέτρο σύγκρισης είτε ως ποσοστό επί των απολαβών είτε ως απόλυτα ποσά, επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μας και οι ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, επιτεύχθηκαν με τεράστιες θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνδυασμό με συνετή δημοσιονομική πολιτική.

«Την πολιτική αυτή οφείλουμε να την διατηρήσουμε με ιερή προσήλωση, αφού οι κίνδυνοι δεν εξέλειπαν και η κρίση δεν έχει ακόμα παρέλθει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση