ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΒ: Η σύγκρουση στην παιδεία εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις

Απαράδεκτο και προκλητικό για τον ιδιωτικό τομέα το περιεχόμενο της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον ιδιωτικό τομέα

Newsroom K

Θέση για τις εξελίξεις στα θέματα της παιδείας παίρνει και η Ομοσπονδία εργοδοτών και βιομηχάνων, η οποία εκφράζει την έντονη απογοήτευση της για την σύγκρουση που όπως αναφέρει οδηγούν τον εκαπιδευτικό κόσμο οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Την ίδια ώρα χαρακτηριζίει προκλητικό και απαράδεκτο για τον ιδιωτικό τομέα σημεία του περιεχομένου της πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.  Καλεί παράλληλα τις εκπαιδευτικές Οργανώσεις να ακυρώσουν/αναστείλουν την εξαγγελθείσα για αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας και να επιστρέψουν στον διάλογο. «Αντί της επίδειξης δύναμης, επιβάλλεται η ευθύνη και η πρόταξη του δημόσιου συμφέροντος» αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΒ, μέχρι στιγμής προτίμησε να αποφύγει την δημόσια τοποθέτηση προκειμένου να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης και δεδομένου ότι η ρύθμιση θα είχε ισχύ μόνο ενός έτους, για να ακολουθήσει εφ’ όλης της ύλης διάλογος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο σημειώνει ότι η απόρριψη της πρότασης χωρίς υποβολή αντιπροτάσεων και εναλλακτικών εισηγήσεων δημιουργεί επικίνδυνο αδιέξοδο, το οποίο περιπλέκουν περαιτέρω οι «πολεμικές ιαχές» μέρους των εκπαιδευτικών ηγεσιών.

Θέλοντας να σημειώσει την σημασία της παιδείας και για την επιχειρηματικότητα, η ΟΕΒ ξεκαθαρίζει ότι  χωρίς δυνατή και υγιή παιδεία δεν υπάρχει ισχυρό επιχειρείν.

Παράλληλα αναφέρει ότι σέβεται και τιμά τον πολύτιμο ρόλο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης και ότι θεωρεί ανυπερθέτως επιβεβλημένη την μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο όπως αναφέρει, στερείται οράματος, την κατάργηση των στρεβλώσεων και την βέλτιστη αξιοποίηση των δημόσιων δαπανών για την παιδεία.

Σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση προϋποθέτει εργατική και κοινωνική ειρήνη, εθνική συνεννόηση και συναίσθηση κοινότητας συμφερόντων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όσοι καλλιεργούν την σύγκρουση, την αναστάτωση και την αναταραχή, είτε συνειδητά και εκ προθέσεως είτε ανεπίγνωστα και ακούσια υποσκάπτουν κάθε ελπίδα μεταρρύθμισης. 

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση