ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΒ: Η σύγκρουση στην παιδεία εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις

Απαράδεκτο και προκλητικό για τον ιδιωτικό τομέα το περιεχόμενο της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον ιδιωτικό τομέα

Newsroom K

Θέση για τις εξελίξεις στα θέματα της παιδείας παίρνει και η Ομοσπονδία εργοδοτών και βιομηχάνων, η οποία εκφράζει την έντονη απογοήτευση της για την σύγκρουση που όπως αναφέρει οδηγούν τον εκαπιδευτικό κόσμο οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Την ίδια ώρα χαρακτηριζίει προκλητικό και απαράδεκτο για τον ιδιωτικό τομέα σημεία του περιεχομένου της πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.  Καλεί παράλληλα τις εκπαιδευτικές Οργανώσεις να ακυρώσουν/αναστείλουν την εξαγγελθείσα για αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας και να επιστρέψουν στον διάλογο. «Αντί της επίδειξης δύναμης, επιβάλλεται η ευθύνη και η πρόταξη του δημόσιου συμφέροντος» αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΒ, μέχρι στιγμής προτίμησε να αποφύγει την δημόσια τοποθέτηση προκειμένου να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης και δεδομένου ότι η ρύθμιση θα είχε ισχύ μόνο ενός έτους, για να ακολουθήσει εφ’ όλης της ύλης διάλογος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο σημειώνει ότι η απόρριψη της πρότασης χωρίς υποβολή αντιπροτάσεων και εναλλακτικών εισηγήσεων δημιουργεί επικίνδυνο αδιέξοδο, το οποίο περιπλέκουν περαιτέρω οι «πολεμικές ιαχές» μέρους των εκπαιδευτικών ηγεσιών.

Θέλοντας να σημειώσει την σημασία της παιδείας και για την επιχειρηματικότητα, η ΟΕΒ ξεκαθαρίζει ότι  χωρίς δυνατή και υγιή παιδεία δεν υπάρχει ισχυρό επιχειρείν.

Παράλληλα αναφέρει ότι σέβεται και τιμά τον πολύτιμο ρόλο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης και ότι θεωρεί ανυπερθέτως επιβεβλημένη την μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο όπως αναφέρει, στερείται οράματος, την κατάργηση των στρεβλώσεων και την βέλτιστη αξιοποίηση των δημόσιων δαπανών για την παιδεία.

Σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση προϋποθέτει εργατική και κοινωνική ειρήνη, εθνική συνεννόηση και συναίσθηση κοινότητας συμφερόντων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όσοι καλλιεργούν την σύγκρουση, την αναστάτωση και την αναταραχή, είτε συνειδητά και εκ προθέσεως είτε ανεπίγνωστα και ακούσια υποσκάπτουν κάθε ελπίδα μεταρρύθμισης. 

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση