ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:07
 

ΟΕΒ: Ικανοποίηση για μείωση ανεργίας

Νέο πρόβλημα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, είναι η έλλειψη προσωπικού

Newsroom K

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθεί την συνεχώς καθοδική πορεία των ποσοστών της ανεργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, από το σχεδόν 17% που είχε φθάσει το 2013, με σκληρή προσπάθεια και συνετή πολιτική έχει σταδιακά υποχωρήσει για να βρίσκεται τον Ιούνιο του 2018 στο 8,2%, καλύτερα από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης (8,3%).

Παράλληλα σημειώνει πως η ΟΕΒ από την πρώτη στιγμή της κορύφωσης της κρίσης και σε κάθε ευκαιρία στη συνέχεια, επαναλάμβανε ότι η ανεργία είναι το ειδεχθέστερο πρόσωπο της οικονομικής καταστροφής, κατέθετε προτάσεις και ζητούσε την προώθηση μέτρων για αντιμετώπιση του φαινομένου κατά προτεραιότητα.

Η ΟΕΒ είδε με μεγάλη ικανοποίηση γρήγορα να υιοθετείται από την κυβέρνηση σειρά στοχευμένων μέτρων, να εισάγονται έξυπνα κίνητρα και να διαμορφώνονται παραγωγικά σχέδια επανακατάρτισης και απασχόλησης των ανέργων, τα οποία έτυχαν ουσιαστικής αξιοποίησης από την επιχειρηματική κοινότητα και σταθερά οδηγούν σε μείωση των ποσοστών της ανεργίας.

Επίσης έχει καταθέσει στην Κυβέρνηση σειρά μέτρων στρατηγικού σχεδιασμού, τα οποία εφόσον ενσωματωθούν στην εθνική οικονομική πολιτική, θα αναβαθμίσουν θεαματικά την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, θα επανεντάξουν την Κύπρο σε επενδυτική βαθμίδα σε ελάχιστο χρόνο και θα καταστήσουν την πατρίδα μας ένα από τους ελκυστικότερους παγκόσμιους επενδυτικούς προορισμούς.

Τέλος επισημαίνει ότι η διαμορφούμενη κατάσταση, ασκεί έντονες πιέσεις σε επιχειρήσεις σημαντικών κλάδων της οικονομίας οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις κατάλληλου προσωπικού, και αδυνατούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στον όγκο της ζήτησης των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού και κυρίως στον τουριστικό τομέα, πρέπει να αντιμετωπιστεί υπό την μορφή του κατεπείγοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση