ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οριστική η απόφαση της FinCEN για την FBME

Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο ακύρωσε το διάταγμα προσωρινής αναστολής της τελικής απόφασης της FinCEN

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο ακύρωσε το διάταγμα προσωρινής αναστολής της τελικής απόφασης της Μονάδας Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (FinCEN) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ κατά της τράπεζας FBME, με την οποία απαγορεύετο σε αμερικανικά τραπεζικά ιδρύματα να ανοίγουν ή να τηρούν λογαριασμούς ανταποκριτή για ή για λογαριασμό της FBME Bank Ltd λόγω ανησυχιών για ξέπλυμα παράνομου χρήματος.

Με την απόφαση αυτή, η απόφαση της FinCEN καθίσταται οριστική.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το αντίκτυπο και τις σοβαρές επιδράσεις που δημιουργούσε η απόφαση της FinCEN η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είχε θέσει σε εξυγίανση το υποκατάστημα της FBME στην Κύπρο.

Απορρίπτοντας το αίτημα, ο Δικαστής της Περιφέρειας Κολούμπια, Κρίστοφερ Κούπερ, μεταξύ άλλων, θεώρησε ότι η τράπεζα δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η απόφαση της FinCEN θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά και απεφάνθη ότι δικαιολογείται η άρση του διατάγματος αναστολής της εφαρμογής της απόφασης εκκρεμούσης ενδεχόμενης έφεσης.

Η αρχική απόφαση της FinCEN είχε εκδοθεί τον το 2014, σύμφωνα με τη οποία η FBME Bank Ltd αποτελεί ίδρυμα «πρωτίστης ανησυχίας για ξέπλυμα παράνομου χρήματος» και επέβαλλε απαγόρευση σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα των ΗΠΑ να ανοίγουν ή να τηρούν λογαριασμούς ανταποκριτή για ή για λογαριασμό της FBME Bank Ltd. Η τελική απόφαση της FinCEN είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2015 και επαναβεβαιώθηκε το 2016, αλλά δεν εφαρμόστηκε διότι η FBME, επικαλούμενη νομικά και διαδικαστικά ζητήματα, είχε εξασφαλίσει διάταγμα αναστολής, το οποίο ακύρωσε ο Αμερικανός Επαρχιακός Δικαστής με την απόφασή του την περασμένη Παρασκευή.

«Το Δικαστήριο διαπιστώνει πως η FinCEN έχει πλέον ανταποκριθεί επαρκώς στα σημαντικά σχόλια της FBME για τη δημοσιοποίηση της τελικής απόφασης», αναφέρει στην απόφασή του το Δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X