ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:15
 

Παρέμβαση Αναστασιάδη για την J&P στην Σ. Αραβία

Είκοσι εκατομμύρια πρέπει να καταβάλει το κράτος Σ. Αραβίας στην εταιρία, ποσό το οποίο θα την βάλει ξανά σε τροχιά

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ρόλο μεσολαβητή πήρε ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφορικά με την εταιρία J&P Overseas όταν τον Ιανουάριο του 2018 είχε επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία, και είχε στο πλαίσιο της επίσκεψης του, συναντήσεις με τον Σαουδάραβα βασιλιά και τους εργαζόμενους της κυπριακής εταιρίας στις εγκαταστάσεις της στη χώρα .

Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές της «Κ», είχε προηγηθεί συζήτηση του θέματος σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών και Προεδρικού ενώ ετοιμάστηκε σχετικός φάκελος για τα προβλήματα ρευστότητας τα οποία αντιμετωπίζει η εταιρία J&P και τον ρόλο τον οποίο φέρει σε αυτό η στάση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Στη βάση του περιεχομένου του φακέλου στηρίχθηκε η παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον βασιλιά Σαλμάν, που συζητήθηκε στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνάντησης. Το ζητούμενο ήταν όπως δοθει από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας προς την κυπριακή εταιρία, ποσό υψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εκκρεμεί τους τελευταίους μήνες και που μπορεί να δώσει λαβή στην εταιρία ώστε να κλείσει οικονομικές τρύπες και να δώσει ώθηση για την αποπεράτωση των υπό εξέλιξη αναπτυξιακών έργων στην χώρα.

Αναμένεται το αποτέλεσμα

Πρεπει παντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφοριες της «Κ» η προαναφερομνη δεν έχει τελεσφορήσει μέχρι στιγμής, ως εκ τούτου σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να γίνει και δεύτερη προεδρική παρέμβαση.

Τα όσα έχουν προαναφερθεί εντοπίζουν το πρόβλημα στη ρευστότητα της εταιρίας τους τελευταίους μήνες, και καθιστά σαφές ότι τα οικονομικά προσκόμματα που προβάλλονται από την κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας έχουν επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην εταιρία.

Η πλευρά των εργαζομένων

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από την «Κ», εργαζόμενοι στην εταιρία επικοινώνησαν με την εφημερίδα και αποτύπωσαν την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί ενώ εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη υποβάλει την παραίτηση τους ενώ αποδίδουν και ευθύνες σε χειρισμούς εκ των έσω της εταιρίας.

Μεταξυ άλλων εχει αναφερθει ότι projects έχουν μείνει στάσιμα ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες παρουσιάζονται προβλήματα και στη μισθοδοσία.

Αυτή την στιγμή οκτώ έργα της εταιρίας είναι υπό εξέλιξη στη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ αυτών είναι και οι εγκαταστάσεις πληροφορικής και επικοινωνίας, τζαμιά και το σπίτι της καινοτομίας. Η J&P Overseas είναι εταιρία η οποία μετρά 77 χρόνια ζωής ενώ η ζώνη δραστηριοτήτων της εταιρίας εκτείνεται από τις χώρες του Κόλπου και τη Μέση Ανατολή μέσω της Βόρειας και Ανατολικής Αφρικής προς την Ασία και την Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Σαουδική Αραβία, Κύπρο, Ελλάδα, Λιβύη και Ομάν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση