ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:29
 

ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ: Ανησυχεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη της CYTA

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μειώνουν την αξία του οργανισμού, τονίζει με ανακοίνωσή της

Newsroom K

Η ΠΑΣΕ - ΑΤΗΚ με ανακοίνωση της, τονίζει ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μειώνουν την αξία του οργανισμού και καλεί τη Διοίκηση να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των εργαζομένων και να λάβει σοβαρά υπόψη όλες τις παραμέτρους που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη του Οργανισμού, ώστε να αναθεωρήσει αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της Cyta και να μπορέσει να δώσει βιώσιμες λύσεις, προοπτικής.

Προσθέτει ότι απαιτείται τάχιστα η πρακτική εφαρμογή των συμφωνηθέντων και πολύ περισσότερο να ξεκινήσει ο διάλογος των θεμάτων που προϋποθέτουν αποφάσεις θεσμικών οργάνων της πολιτείας, ως είναι η αλλαγή στον τρόπο διορισμού του εκάστοτε ΔΣ, την ποινική και αστική ευθύνη μελών ΔΣ, τη συμμετοχή των εργαζομένων στο ΔΣ με δικαίωμα ψήφου, τον έλεγχο της Διοίκησης με βάση τα αποτελέσματα, τον έλεγχο των μελών του ΔΣ για σύγκρουση συμφερόντων και της δυνατότητας παύσης τους, την επιβράβευση ή επιβολή κυρώσεων στη Διοίκηση με βάση την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της.

Η Συντεχνία παρατηρεί πως φαίνεται ότι αποφάσεις του ΔΣ δεν λαμβάνουν υπόψη στον βαθμό που θα έπρεπε, την αποτίμηση των εταιρικών κινδύνων που δημιουργούνται.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι διαπιστώνει μια αδικαιολόγητα υπέρμετρη νομοπροσήλωση που οδηγεί σε αναβλητικότητα και καθυστερήσεις, που επηρεάζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της CYTA και ανησυχεί.

"Η υπέρμετρη νομοπροσήλωση που επιδεικνύεται επιλεκτικά, σε βάρος της σωστής εταιρικής διακυβέρνησης, προκαλεί ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα", σύμφωνα με τη συντεχνία.

Περαιτέρω η Συντεχνία αναφέρει ότι αποδυναμώνεται συνεχώς η σχέση της Cyta με τους πελάτες, αποδυναμώνεται συνεχώς η ψυχολογία και το φρόνημα των εργαζομένων και είναι εμφανής μια οικονομική συρρίκνωση του Οργανισμού.

Αναφέρει ακόμα πως σαν αποτέλεσμα "ολιγωρίας ή αποφάσεων" του ΔΣ δημιουργούνται εταιρικοί κίνδυνοι από την απώλεια των δικαιωμάτων σημαντικών αθλητικών ομάδων στη Cytavision.

Η Συντεχνία αναφέρει επίσης πως σε αντίθεση με την εκφρασθείσα θέση του ΔΣ, για τάχιστη μετεξέλιξη της Cyta Hellas, διαπιστώνει μέσα από τις επιλογές που δημοσιοποιήθηκαν, επιπτώσεις και αρνητικά αποτελέσματα που έχουν επιφέρει στην αξία της εταιρείας και ενδεχόμενα να την οδηγήσουν σε απαξίωση, αποδόμηση και διασυρμό.

Εσωτερικές δυσλειτουργίες και η υπέρμετρη προσήλωση σε νομικούς κανόνες οδήγησαν στην ανεπάρκεια τερματικού εξοπλισμού στα καταστήματα και πιθανά να επέφεραν ήδη αποσκίρτηση και απώλεια νέων πελατών, αναφέρει προσθέτοντας ότι το ΔΣ ανέτρεψε ένα σκηνικό που αφορούσε σε κλειστό διαγωνισμό προς συγκεκριμένους προσφοροδότες με καταληκτική ημερομηνία 12 Μαΐου 2017 και επέφερε μια απρόσμενη και απρόβλεπτη καθυστέρηση, που θίγει ανεπανόρθωτα την εύρυθμη λειτουργία, τη φήμη και πελατεία της Cyta.

Αναφέρει επίσης πως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε με τις προσφορές για αγορά εξοπλισμού “Fiber to the Home”, που τελικά οδήγησε σε ακύρωση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X