ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Περιόρισε τις ζημίες στο εννεάμηνο η Frigoglass

Η βελτίωση των μεγεθών προέρχεται από την ανάπτυξη των πωλήσεων στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης

Newsroom Κ, Αθήνα

Με αύξηση πωλήσεων και δραστικό περιορισμό των ζημιών έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2018 για τη Frigoglass, ένα χρόνο και πλέον μετά την επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης της εταιρείας και μερικούς μήνες μετά την πώληση της θυγατρικής της Jebel Ali στο Ντουμπάι. Η βελτίωση των μεγεθών προέρχεται από την ανάπτυξη των πωλήσεων στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης σε Ευρώπη και Αφρική.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις της από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 στα 328,41 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 17,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ενώ ειδικά το γ΄ τρίμηνο η αύξηση σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2017 ήταν 5,6%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο σε 48,39 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26,2%. Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο, αν και οι ζημίες στο εννεάμηνο περιορίστηκαν σε 1,09 εκατ. ευρώ από 41,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017.

Οι πωλήσεις ειδικά στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης αυξήθηκαν στο εννεάμηνο κατά 17,7%, φθάνοντας τα 254,18 εκατ. ευρώ, με την ανάπτυξη να οφείλεται σε αυξημένες παραγγελίες για ψυγεία από τους εμφιαλωτές της Coca - Cola σε Ευρώπη και Αφρική, καθώς και από τη ζυθοποιία λόγω της αυξημένης ζήτησης στην Αφρική.

Αύξηση 16,1% σημείωσαν στο εννεάμηνο οι πωλήσεις στον κλάδο υαλουργίας, όμως στο τρίτο τρίμηνο του 2018 κατέγραψαν πτώση 5,1%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κεφαλαιακές δαπάνες της αναμένεται να διαμορφωθούν το 2018 σε 30 με 35 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις που έχουν ως στόχο την επιστροφή σε βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση