ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:52
 

Περιόρισε τις ζημίες στο εννεάμηνο η Frigoglass

Η βελτίωση των μεγεθών προέρχεται από την ανάπτυξη των πωλήσεων στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης

Newsroom Κ, Αθήνα

Με αύξηση πωλήσεων και δραστικό περιορισμό των ζημιών έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2018 για τη Frigoglass, ένα χρόνο και πλέον μετά την επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης της εταιρείας και μερικούς μήνες μετά την πώληση της θυγατρικής της Jebel Ali στο Ντουμπάι. Η βελτίωση των μεγεθών προέρχεται από την ανάπτυξη των πωλήσεων στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης σε Ευρώπη και Αφρική.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις της από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 στα 328,41 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 17,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ενώ ειδικά το γ΄ τρίμηνο η αύξηση σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2017 ήταν 5,6%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο σε 48,39 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26,2%. Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο, αν και οι ζημίες στο εννεάμηνο περιορίστηκαν σε 1,09 εκατ. ευρώ από 41,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017.

Οι πωλήσεις ειδικά στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης αυξήθηκαν στο εννεάμηνο κατά 17,7%, φθάνοντας τα 254,18 εκατ. ευρώ, με την ανάπτυξη να οφείλεται σε αυξημένες παραγγελίες για ψυγεία από τους εμφιαλωτές της Coca - Cola σε Ευρώπη και Αφρική, καθώς και από τη ζυθοποιία λόγω της αυξημένης ζήτησης στην Αφρική.

Αύξηση 16,1% σημείωσαν στο εννεάμηνο οι πωλήσεις στον κλάδο υαλουργίας, όμως στο τρίτο τρίμηνο του 2018 κατέγραψαν πτώση 5,1%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κεφαλαιακές δαπάνες της αναμένεται να διαμορφωθούν το 2018 σε 30 με 35 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις που έχουν ως στόχο την επιστροφή σε βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X