ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:15
 

Στην Αθήνα το ΔΣ της Cyta για πώληση της Cyta Hellas

Στη δεύτερη φάση εισήλθε η δημόσια διαδικασία με την πρόκριση και των τριών μνηστήρων στη δεύτερη φάση

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στο κυρίως μενού έχει εισέλθει η διαδικασία αλλαγής επενδυτικής στρατηγικής της Cyta Hellas. Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα αποφασίσθηκε όπως και οι τρείς επενδυτές που επέδειξαν ενδιαφέρον, μη δεσμευτικού χαρακτήρα, για τη θυγατρική του ημικρατικού οργανισμού στην Ελλάδα πάρουν το πράσινο φως για τη δεύτερη και καθοριστική φάση της όλης διαδικασίας.

Μια εξέλιξη που σημαδεύτηκε όπως πληροφορείται η «Κ» από την σύσσωμη παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρείας στην ελληνική πρωτεύουσα. Χωρίς να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις η ηγεσία της Cyta μετέβη στην Αθήνα για συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τους συμβούλους που έχουν προσληφθεί για να τρέξουν τις αλλαγές στην θυγατρική. Στο δεύτερο γύρο πέρασαν και οι τρείς εταιρείες Vodafone, Wind και η PCCW, εταιρεία διεθνών δραστηριοτήτων, τηλεπικοινωνιακού κολοσσού του Χονγκ Κονγκ που επέδειξαν ενδιαφέρον κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας.

Πριν τις Προεδρικές

Οι τρείς μνηστήρες που ενημερώθηκαν ότι μπορούν να συνεχίσουν στην κούρσα υπέγραψαν ήδη δήλωση εμπιστευτικότητας προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας τα οποία θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα υποβάλλουν δεσμευτική αυτή την φορά επενδυτική πρόταση για την cyta Hellas.

Οι δεσμευτικές προτάσεις με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι της 18 Δεκεμβρίου. Όσοι από τους τρείς υποβάλλουν δεν θα μπορούν να την ανακαλέσουν.

Στη Λευκωσία κύκλοι από τον ημικρατικό οργανισμό είπαν στην «Κ» πως οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον της θυγατρικής θα έχουν παρθεί πριν τις Προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Ανοιχτές οι επιλογές

Πέρα από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών το όλο εγχείρημα με την cyta Hellas θα κριθεί από το οικονομικό τίμημα το οποίο εάν δεν ανταποκρίνεται στην αξία των περιουσιακών και εμπορικών στοιχείων της εταιρείας ενδεχομένως να ναυαγήσει. Εν αντιθέσει με τους επενδυτές που δεν μπορούν να αποσύρουν την προσφορά η διοίκηση του οργανισμού έχει το δικαίωμα να τις απορρίψει εάν αυτές δεν κριθούν ικανοποιητικές. Στο κομμάτι αυτό η παρουσία και κυρίως τα όσα είπε ο Γιάννης Κουλίας Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών (Chief Commercial Officer) της μητρικής εταιρείας στο Leaders’ Summit - INFOCOM 2017 στην Αθήνα καταμαρτυρούν την γραμμή πλεύσης της διοίκησης του ημικρατικού οργανισμού καθώς και τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Η προσφορά της cyta Hellas

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα της εταιρείας στην Ελλάδα το πρώτο στοιχείο που προβάλλεται είναι η προσφορά της cyta Hllas στις υποδομές της Ελλάδας στην επιχειρηματικότητα ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, όπως τονίσθηκε έχει λειτουργήσει και ως πρωτοπόρος της αγοράς. Ενδεικτικά ο κ. Κουλίας αναφέρθηκε στα δίκτυα νέας γενιάς που «κτίστηκαν» εξ’ αρχής, τις ολοκληρωμένες 4-play υπηρεσίες κάτω από μια ενιαία εμπορική μάρκα, τις υψηλές ταχύτητες VDSL και τις υπηρεσίες κινητής μέσω του μοντέλου MVNO, πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση