ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:32
 

Ελληνική: Πράσινο φως για απορρόφηση περιουσίας ΣΚΤ

Εγκρίθηκε το ψήφισμα το οποίο δίνει προτιμησιακή βάση σε όλους τους εγγεγραμμένους μετόχους της Εταιρείας

Newsroom K

Την έγκριση για την αύξηση του κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ και την απορρόφηση των περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας έδωσε η πλειοψηφία των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας. Στην έκτακτη γενική συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούν το 76,3% του συνολικού εκδόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Ψηφίστηκε όπως η Εταιρεία εκδώσει δικαιώματα (τα «Δικαιώματα») σε προτιμησιακή βάση σε όλους τους εγγεγραμμένους μετόχους της Εταιρείας όπως αυτοί θα εμφανιστούν στο Μητρώο Μετόχων της Εταιρείας κατά την ημερομηνία καταγραφής που θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, για την άντληση ποσού έως €100.031.254,40. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, τα Δικαιώματα θα εκδοθούν και θα διανεμηθούν δωρεάν κατ’ αναλογία ενός Δικαιώματος για κάθε υφιστάμενη συνήθη μετοχή. Κάθε 25 Δικαιώματα που θα ασκηθούν θα μετατραπούν σε 18 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,50 στην τιμή άσκησης €0,70 η κάθε μία. 

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποτελούσε προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει η Συμφωνία για την απόκτηση εργασιών της ΣΚΤ. Τα 4 ψηφίσματα που έχουν τεθεί ενώπιον των μετόχων (επισυνάπτονται) έχουν εγκριθεί και η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προχωρά κανονικά.

Καλωσορίζοντας τους μετόχους ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Yussef Nasr ανέφερε ότι η συμφωνία με την ΣΚΤ θα ενισχύσει την Ελληνική Τράπεζα ώστε να είναι σε θέση να συνεισφέρει στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας της Κύπρου.

Στην ομιλία του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Μάτσης ανάφερε ότι «Η εξαγορά της Καλής Συνεργατικής οδηγεί στην δημιουργία της κορυφαίας τράπεζας λιανικής και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο, η οποία αναμένεται να επιταχύνει τη στρατηγική της Τράπεζας μας για ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας σε όλη την Κύπρο – μέσα από μια διευρυμένη και διαφοροποιημένη πελατειακή βάση».

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής τόνισε ότι η στρατηγική της Τράπεζας παραμένει η ίδια αλλά με μεγαλύτερα μεγέθη. «Η στρατηγική μας περιλαμβάνει: Την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων, με ταχύτερη επίλυση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων και τη μεγιστοποίηση της αξίας τους για την Τράπεζα. Την ανάπτυξη, μέσω της μετατροπής της πλεονάζουσας ρευστότητας μας, που θα εξακολουθεί να υφίσταται και στην νέα τράπεζα, σε νέες ευκαιρίες δανεισμού που θα οδηγήσουν σε νέες εξυπηρετούμενες χορηγήσεις. Η στρατηγική μας διακρίνεται από μια πελατοκεντρική προσέγγιση - σκοπός μας να γίνουμε η κύρια τράπεζα συνεργασίας για τους επιλεγμένους πελάτες μας».

Κλείνοντας ο κ. Μάτσης ανέφερε ότι « Έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε την υλοποίηση όλων των στρατηγικών μας στόχων με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας της Τράπεζας, τόσο για τους μετόχους της όσο και για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Αναστασιάδης: Τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσουν πολλά που αφορούν την δικαιοσύνη

«Μα γιατί τόση βία; Υπάρχει και η επόμενη πενταετία…. Να το συνδυάσετε με το τελεφερίκ σιόρ… »
Ai Em  |  09:26

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X