ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:26
 

Προς μειωμένα τέλη σε καφενεία Cytavision, Primetel και Cablenet

Δεν μπορούν να πληρώνουν για προβολή τηλεοπτικών αγώνων με 30-40 καφέδες την μέρα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αίτημα για μείωση της τιμολόγησης των συνδρομών που πληρώνουν μικρά σωματεία και σύλλογοι, καθώς και μικρά καφενεία, στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, ώστε να προβάλλουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα εξετάσουν η CYTAVISION, PRIMETEL και CABLENET, μετά από αίτημα των βουλευτών της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής. Ο λόγος είναι να μπορέσουν τα υποστατικά αυτά των σωματείων και των μικρών καφενείων, κυρίως της υπαίθρου, να είναι βιώσιμα και να κρατήσουν τον κόσμο τους, καθώς κάθε μήνα, αν επιθυμούν να προβάλλουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, χρειάζονται ένα κονδύλι ύψους 500-600 ευρώ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Γιώργος Γεωργίου αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της τιμολόγησης των συνδρομητικών καναλιών, CYTAVISION, PRIMETEL, CABLENET, σε σωματεία αλλά και καφενεία και συλλόγους για σκοπούς προβολής των τηλεοπτικών ποδοσφαιρικών αγώνων.

Όπως εξήγησε, η ανάγκη για συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος πηγάζει από το γεγονός ότι σήμερα τα σωματεία και οι σύλλογοι, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο βρίσκονται σε μια κατάσταση μαρασμού, και είναι πολύ δύσκολο με 30-40 καφέδες που πωλούν την ημέρα να επιβιώσουν και να προσφέρουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και κοινωνικής συνάθροισης στην ύπαιθρο.

«Τίθεται θέμα μιας πιο ήπιας τιμολόγησης σε ό,τι αφορά σε αυτούς τους χώρους, πολύ περισσότερο για την ύπαιθρο, που ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποια πακέτα εκπτωτικά για χωριά κάτω των 1000 κατοίκων, εντούτοις όπως όλοι γνωρίζουμε η ύπαιθρος σήμερα βρίσκεται σε μαρασμό», είπε.

Πρόσθεσε πως εκ των πραγμάτων αυτό που τίθεται από την Επιτροπή είναι τα συνδρομητικά κανάλια να επανεξετάσουν την τιμολόγηση τους και να προσφέρουν κίνητρα, δυνατότητες και ευκαιρίες σε χωριά της υπαίθρου, που ο πληθυσμός τους είναι πιο κάτω από 500 κατοίκους, ούτως ώστε να υπάρξει μια οικονομική ανακούφιση των συλλόγων και των καφενείων.

Είπε πως η Επιτροπή έδωσε περιθώριο ένα μήνα στα κανάλια να δώσουν γραπτώς στην Επιτροπή απάντηση στο ενδεχόμενο να επανεξετάσουν την τιμολόγηση τους και ενόψει Χριστουγέννων, να προσφέρουν νέα πακέτα για στήριξη των σωματείων και συλλόγων στις πόλεις, αλλά και ευρύτερα την ύπαιθρο που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως λέχθηκε εντός της Επιτροπής, αυτή τη στιγμή ένα σωματείο για να μπορεί να προβάλει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες όλων των ομάδων στα κανάλια της CYTAVISION και της PRIMETEL, χρειάζεται 500 με 600 ευρώ το μήνα συνολικά, ενώ από το 2019 στην αγορά θα προστεθεί και η CABLENET.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε πως λαμβάνουν τεράστια παράπονα από μικρά σωματεία και καφενεία στην ύπαιθρο αλλά και στις πόλεις ότι τα τέλη που χρεώνονται από τις εταιρείες για προβολή των αγώνων είναι δυσβάστακτα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο κλείσιμο.

Όπως είπε, οι εκπρόσωποι των εταιρειών δήλωσαν εντός της Επιτροπής ότι θα μελετήσουν το αίτημα για μείωση των τελών που χρεώνονται ούτως, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν τα μικρά παραδοσιακά καφενεία στην ύπαιθρο, αλλά και τα μικρά σωματεία με την προβολή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Όπως είπε, αν ένα καφενείο επιλέξει να δείξει όλους τους αγώνες της CYTAVISION, χρειάζεται τρεις αποκωδικοποιητές και συνολικό κόστος 350 ευρώ το μήνα, και άλλα 150 ευρώ για τους αγώνες από την PRIMETEL.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε πως το συγκεκριμένο θέμα αφορά μια πτυχή της αστυφιλίας και της μιζέριας στην ύπαιθρο και πρόσθεσε πως οι κυβερνώντες όλα αυτά τα χρόνια άφησαν τα πράγματα να οδεύουν προς την κατεύθυνση της ερήμωσης της υπαίθρου.

«Θα έπρεπε συστηματικά, συνολικά, συλλογικά να βρεθούν λύσεις για να υπάρξει μείωση αυτού του προβλήματος της αστυφιλίας», είπε και σημείωσε πως μια πτυχή του αποτελεί το θέμα που συζητήθηκε σήμερα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Εισηγούμαι προτού γίνει περισσότερο ρεζίλι, να παραιτηθεί! Για ποιόν μιλάμε; »
ΑΚΑ  |  08:26

Η σχέση Μύρωνα-Κληρίδη επισκίασε τα της δικαιοσύνης

«Αυτό που συνέβη χθες λέγεται και δούλεμα του κόσμου. »
ΑΚΑ  |  08:24

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:37

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:36

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X