ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Πρώτο Φόρουμ για ΦΠΑ στην Κύπρο από την Chelco VAT

Θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, το πρωί της Παρασκευής, 9 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου

Τα τρέχοντα προβλήματα που προκύπτουν με την ενδοκοινοτική παράδοση αγαθών και οι προτεινόμενες λύσεις μέσω του καινούριου Σχεδίου Δράσης ΦΠΑ, προβλήματα και λύσεις που αφορούντο ΦΠΑ και τις ιθύνουσες εταιρείες και πως η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν το πρώτο στο είδος του, Limassol VAT Forum 2017, τον Ιούνιο.

Το Φόρουμ διοργανώνεται από τη γνωστή εξειδικευμένη εταιρεία παροχής συμβουλών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), Chelco VAT Ltd, για να γιορτάσει την επίσημη έναρξη λειτουργίας της και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, το πρωί της Παρασκευής, 9 Ιουνίου 2017.

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, συμμετοχή στο οποίο θα είναι εφικτή μόνον κατόπιν ονομαστικής πρόσκλησης, θα τελέσει ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Το Φόρουμ θα περιλαμβάνει τρεις συζητήσεις από υψηλού επιπέδου καταρτισμένες ομάδες, που θα φέρουν στην επιφάνεια και θα αναλύσουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με το ΦΠΑ, τα οποία Κύπριοι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φορείς χάραξης πολιτικής οφείλουν να γνωρίζουν και να εξετάσουν.

Τα τρία πάνελ θα αποτελούνται από διακεκριμένους επαγγελματίες ΦΠΑ και ακαδημαϊκούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Έφορος Φορολογίας, κ. Γιάννης Τσαγκάρης, ο νομικός Δρ. Stefan Maunz του οίκου KMLZ από τη Γερμανία και ο κορυφαίος νομικός και ακαδημαϊκός σε θέματα έμμεσης φορολογίας, Δρ. Ben Terra από την Ολλανδία. Επίσης, ο διεθνής σύμβουλος ΦΠΑ,RaymondFeen, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου ALL VAT, επίσης από την Ολλανδία, ο καθηγητής Patrick Wille, Ιδρυτής και Πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού VAT Forum στο Βέλγιο και ο γνωστός νομικός,κ. Κυριάκος Σκορδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Σκορδής, Παπαπέτρου & Σία ΔΕΠΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ChelcoVAT, κ. Αλέξης Τσιελεπής, ο οποίος και θα προεδρεύσει του Φόρουμ, δήλωσε κατενθουσιασμένος με την πραγματοποίηση του πρώτου Φόρουμ για το ΦΠΑ στην Κύπρο.

«Η ChelcoVAT έχει δραστηριοποιηθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια. Όταν έφτασε η στιγμή να τελέσουμε, όπως συνηθίζεται, την επίσημη έναρξη των εργασιών μας, αντί να γιορτάσουμε τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας σε μια αίθουσα ξενοδοχείου, επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το μοναδικό γεγονός αφού συνάδει με τον εξειδικευμένο χαρακτήρα του οίκου μας ως προς τα θέματα ΦΠΑ», είπε.

Ο κ. Τσιελεπής ανάφερε ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους που θα παρευρεθούν είναι κάποιοι από τους πιο διακεκριμένους Κύπριους επαγγελματίες στο τομέα των νομικών, λογιστικών και εταιρικών υπηρεσιών, φορείς χάραξης πολιτικής, Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κρατικοί αξιωματούχοι, λειτουργοί του Τμήματος Φορολογίας και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν κάτω από την ίδια στέγημε τους ειδικούς που θα απαρτίζουν τα πάνελ του Φόρουμ για να εξετάσουν υψηλού επιπέδου θέματα ΦΠΑ.

«Όλοι μαζί θα ακούσουμε, θα μάθουμε και θα συζητήσουμε σημαντικά θέματα έμμεσης φορολογίας, που επηρεάζουν τη χώρα και την οικονομία μας», ανέφερε ο κ. Τσιελεπής, προσθέτοντας:

«Με την εισαγωγή του ΦΠΑ στην Κύπρο το 1992, ένα τέτοιο Φόρουμ θα έπρεπε να είχεπραγματοποιηθεί 25 χρόνια προηγουμένως. Έχουμε αγγίξει μόνο την επιφάνεια του τι μπορούμε να κάνουμε και να προσφέρουμε. Θα δουλέψουμε με ακόμη περισσότερο ζήλο, ενέργεια και ενθουσιασμό και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου συμβουλές στο πεδίο εξειδίκευσης μας, το ΦΠΑ».

Κύριοι χορηγοί του Φόρουμ είναι η Ελβετική EFG Private Bank, με γραφεία στην Λευκωσία και Λεμεσό, ο γνωστός νομικός οίκος,Σκορδής, Παπαπέτρου & Σία ΔΕΠΕ, Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι και S. Kaniklides (Cyprus) Ltd, εταιρεία διαχείρισης εγγράφων και αρχείων.

Με βάση της τη Λεμεσό, η Chelco VAT είναι ίσως η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που ασχολείται αποκλειστικά με το στρατηγικό σχεδιασμό και την παροχή συμβουλών ΦΠΑ και αναγνωρίζεται ως η πλέον ειδική σε θέματα έμμεσου φόρου. Πρωτοπορεί επίσης στην οργάνωση υψηλού επιπέδου σεμιναρίων και εργαστηρίων ΦΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X