ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:04
 

Ψηφιακή Εκπαίδευση σε 150 κοινότητες από τo Reaction και την Ελληνική Τράπεζα

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση του κοινού στη χρήση του διαδικτύου για υπηρεσίες

Δελτίο Τύπου

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Emathisis, το οποίο αφορά δωρεάν εκπαίδευση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για 150 κοινότητες παρουσίασαν σήμερα ο Οργανισμός Reaction και η Ελληνική Τράπεζα σε διάσκεψη τύπου στα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα και θα έχει διάρκεια 9 μήνες, είναι η εξοικείωση του κοινού στη χρήση του διαδικτύου για υπηρεσίες όπως TAXISNET, Web Banking, Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), Πληρωμές λογαριασμών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η Διοικητική Λειτουργός του Reaction, Κυριακή Παπαδάμου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα υπογράμμισε ότι τους τελευταίους μήνες, η Μονάδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Reaction προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες και μελέτες για αξιολόγηση του προβλήματος. Με ένα εξειδικευμένο όχημα, εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και τεχνολογικό υλικό (υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα) οι εκπαιδευτές θα επισκεφθούν συνολικά 150 κοινότητες στη διάρκεια του προγράμματος όπου σε συνεννόηση με τα κοινοτικά συμβούλια θα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στους κατοίκους.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Γιάννης Μάτσης σημείωσε ότι «Το 2018 δεν χρειάζεται να υπάρχει φυσική παρουσία κυβερνητικών υπηρεσιών ή τραπεζικών υποκαταστημάτων σε κάθε γωνιά του νησιού. Αντιθέτως, αυτό που χρειάζεται είναι η μεταφορά της γνώσης έτσι ώστε να ευκολύνουμε τη ζωή των κατοίκων αυτών. Ως η μεγαλύτερη Λιανική Τράπεζα θέλουμε και έχουμε τη δύναμη να προσφέρουμε πίσω στη κοινωνία, και θα το πράξουμε ποικιλοτρόπως. Αρχίζουμε με το Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Emathisis»

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Ένωσης Κοινοτήτων, κ. Παναγιώτης Δαμιανού τόνισε ότι «Το Πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σημαντικό, λόγω της αναγκαιότητας αξιοποίησης και εκμάθησης της σύγχρονης τεχνολογίας και χρήσης του διαδικτύου από όλους τους κατοίκους, ακόμη και των πιο μικρών και απομακρυσμένων Κοινοτήτων. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι εκ των ων ουκ άνευ στις μέρες μας και είναι μια από τις πολιτικές που προωθεί η Ένωση Κοινοτήτων. Το Πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή και η επίτευξη του στόχου του θα μειώσει το χάσμα που υπάρχει στη χρήση του διαδικτύου από τους κατοίκους των πόλεων και των περιαστικών Κοινοτήτων, σε σχέση με τις πιο απομακρυσμένες Κοινότητες στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Μονάδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Reaction και την Ελληνική Τράπεζα. Στρατηγικός Ακαδημαϊκός Συνεργάτης είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και θεσμικός υποστηρικτής η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περισσότερες Πληροφορίες στο www.emathisis.org

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Αναστασιάδης: Τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσουν πολλά που αφορούν την δικαιοσύνη

«Μα γιατί τόση βία; Υπάρχει και η επόμενη πενταετία…. Να το συνδυάσετε με το τελεφερίκ σιόρ… »
Ai Em  |  09:26

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X