ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

PwC: Δύσκολη η ανέλιξη γυναικών στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Περιστατικά ανάρμοστης γλώσσας προσβολών και εκφοβισμού βίωσε το 43% των γυναικών του κλάδου

Newsroom K

Παγκόσμια έκθεση της PwC διαπιστώνει ότι οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες υστερούν συγκριτικά με άλλους κλάδους σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της ανέλιξης των γυναικών σε ανώτερες θέσεις. Στην έρευνα με τίτλο ‘Seeing Is Believing: clearing the barriers to women’s progress in financial services’, συμμετείχαν 290 γυναίκες επαγγελματίες ηλικίας 28 μέχρι 40 ετών, που εργάζονται στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ανά το παγκόσμιο. Το δείγμα αυτό αποτελεί μέρος ευρύτερης διεθνούς έρευνας ανάμεσα σε 3,627 γυναίκες επαγγελματίες απ’ όλους τους κλάδους.

Η έκθεση εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς τους οποίους καλούνται να μελετήσουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες:

Στη σημασία της διαφάνειας, του διαλόγου και της εμπιστοσύνης ώστε οι γυναίκες να πειστούν ότι μπορούν να επιτύχουν σ ’έναν οργανισμό και να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν για ν’ ανελιχθούν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 290 γυναίκες επαγγελματίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Στην ανάγκη για ενεργό στήριξη της διεύθυνσης ώστε να εντοπιστούν οι ηγέτιδες του μέλλοντος και να διασφαλιστεί ότι θα αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία και πρόσβαση σε δίκτυα που θα ενισχύσουν την εξέλιξή τους.

Στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει στις γυναίκες να ισορροπήσουν ανάμεσα στους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους, σε μια κουλτούρα που θα αγκαλιάζει πραγματικά και όχι απλά να αποδέχεται την ευέλικτη εργασία.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 54% των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θεωρεί ότι η διαφορετικότητα αποτελεί εμπόδιο στην επαγγελματική του ανέλιξη εντός του οργανισμού, σε σύγκριση με το 45% των εργαζομένων σε άλλους κλάδους. Επιπρόσθετα, το 43% των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο παγκοσμίως έχει βιώσει περιστατικά χρήσης ανάρμοστης γλώσσας, προσβολών και εκφοβισμού, συγκριτικά με το 34% των γυναικών σε άλλους κλάδους.

Η έκθεση διατυπώνει επίσης ανησυχίες για τον αντίκτυπο των πολιτικών στήριξης των εργαζόμενων μητέρων στον χώρο εργασίας, καθώς σχεδόν το 60% των νέων μητέρων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πιστεύει ότι δεν έχει ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης μετά την επιστροφή του στην εργασία. Ταυτόχρονα, περισσότερες από τις μισές θεωρούν ότι παρά την ύπαρξη ευέλικτων εργασιακών ρυθμίσεων, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στην πράξη (52%) ή ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις γυναίκες που επιλέγουν να τις αξιοποιήσουν (51%).

Η έκθεση καταγράφει ωστόσο και ενθαρρυντικές ενδείξεις προόδου εντός του κλάδου. Συγκεκριμένα, πέραν του 60% δηλώνουν ότι έχουν διαπραγματευθεί μια προαγωγή τα δύο τελευταία χρόνια, συγκριτικά με λιγότερο από το 50% του συνόλου που συμμετείχε στην έρευνα από όλους τους κλάδους. Επιπλέον, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των γυναικών στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες δηλώνει αισιόδοξο για τις ηγετικές του δεξιότητες και την ικανότητά του να επιτύχει τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X