ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Σ. Αγρότης: Αν δεν διευρυνθεί ο ΟΧΣ δεν θα έχουμε μέλλον

Επιβεβλημένη θεωρεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης την έγκριση για να δίνει και άλλου τύπου δάνεια

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αναγκαία υπογραμμίζει ότι είναι η διεύρυνση των εργασιών του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, ο Πρόεδρος του ΟΧΣ, Σταύρος Αγρότης. Χαρακτηριστικά ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών που εξετάζει το ζήτημα της διεύρυνσης των δανείων που μπορεί να δίνει, «εάν δεν διευρυνθούν οι τύποι δανείων που δίνουμε, δεν θα έχουμε μέλλον».

Ενώπιον της Επ. Οικονομικών βρίσκεται για ακόμα μια φορά η συζήτηση για τη διεύρυνση των εργασιών του Οργανισμού και των τύπων δανείων που μπορεί να παράσχει στους καταναλωτές. Ως γνωστόν, ο Οργανισμός επιτρέπεται μόνο να εκδίδει δάνεια για οικιστικούς σκοπούς από το 1980 που ιδρύθηκε, ενώ τώρα ζητά να του επιτραπεί να δίνει δάνεια τα οποία θα εμπίπτουν στις ανάγκες της οικογένειας, όπως φοιτητικά, ιατρικά, για ανακαίνιση οικίας, αλλά να μπορεί να ανοίγει ο καταναλωτής και τρεχούμενο λογαριασμό.

Ο κ. Αγρότης είπε, «ο Οργανισμός χάνει δάνεια και οι πελάτες οδηγούνται σε άλλες τράπεζες, διότι δεν μπορεί να διεκπεραιώσει αρκετές τραπεζικές διεργασίες, όπως πολύ απλά να ανοίξει ένα τρεχούμενο λογαριασμό, ή να έχει μια κάρτα visa για να χρησιμοποιεί στις συναλλαγές του».

Ερωτηθείς σχετικά όμως από τους βουλευτές, εάν μπορεί να διευρύνει τις εργασίες του και στην παροχή δανείου για σκοπούς αγοράς αυτοκινήτου, ο κ. Αγρότης σημείωσε πως, «εξετάσαμε το ενδεχόμενο να παρέχουμε και δάνεια αυτοκινήτου με εξασφάλιση το δάνειο που έχουν ήδη συνάψει οι πελάτες μας για απόκτηση οικίας, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν θέλουμε να επεκταθούμε ακόμα. Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα τη φορά, να δούμε πως θα λειτουργήσει η επέκταση των εργασιών μας για σκοπούς της οικογένειας όπως παροχή φοιτητικών δανείων, αλλά το δάνειο αυτοκινήτου πρέπει να το δούμε αργότερα».

Πρόθεση δημιουργίας πρότασης νόμου

Από πλευράς του ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μάριος Μαυρίδης, συμφώνησε με τη θέση ότι εάν δεν διευρυνθούν οι εργασίες του Οργανισμού, δεν θα έχει μέλλον στην αγορά. Ταυτόχρονα, οι βουλευτές της Επιτροπής με τη σειρά τους τόνισαν ότι πρέπει να ψηφιστεί η πρόταση νόμου όπου να δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουν οι δυνατότητες του Οργανισμού.

Σημειώνεται πως για να διευρυνθούν οι εργασίες, πρέπει να το εγκρίνει η Ολομέλεια της Βουλής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X