ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σάλος στη Βουλγαρία για την Olympic με έδρα την Κύπρο

200.00 Βούλγαροι πολίτες μένουν ανασφάλιστοι μετά την πτώχευση της εταιρείας

Newsroom K

Σάλος έχει προκληθεί στη Βουλγαρία από την πτώχευση της ασφαλιστικής εταιρείας "Olympic Insurance", με εδρα την Κύπρο. Ο υπουργός οικονομικών της Βουλγαρίας ζήτησε την παραίτηση της επιτρόπου χρηματοπιστωτικής Εποπτειας της χώρας Ραλίτσα Αγκάιν η οποία αργά χθες υπέβαλε την παραίτηση της, λίγο πριν από την επείγουσα συνεδρία του Κοινοβουλίου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης οι πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η χώρα μετά την κατάρευση της ασφαλιστικής εταιρείας. Οι βουλευτές διέκοψαν τις διακοπές τους και συνήλθαν, εκτάκτως, για να συζητήσουν τους τρόπους κάλυψης των περίπου 200.00 Βούλγαρων πολιτών, οι οποίοι μένουν ανασφάλιστοι μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Με εκατόν επτά ψήφους υπέρ και πέντε κατά, οι βουλευτές ενέκριναν την παραίτηση της επιτρόπου και ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί αρχές του Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδουν όλα τα βουλγάρικα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρεσβευτής της Κύπρου στη Σόφια, κλήθηκε επειγόντως στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μεταφέρει στο Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου αίτημα για συνάντηση.

Ανακοίνωση Εφόρου Ασφαλίσεων

Η Έφορος Ασφαλίσεων με ανακοίνωση της αναφέρει πως ανακάλεσε την άδεια ασκήσεως ασφαλιστικών εργασιών της Eταιρείας «Olympic Insurance», λόγω της μη συμμόρφωσης της εν λόγω Εταιρείας με τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις που επιβάλλει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία είναι ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στη Βουλγαρία (υπό το καθεστώς ελεύθερης εγκατάστασης) στους Κλάδους Γενικής Φύσεως. Άσκησε το δικαίωμά της για υποβολή προσφυγής προς το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης της Εφόρου Ασφαλίσεων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 347 του Νόμου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών αφού εξέτασε την προσφυγή έκδωσε την απόφασή του στις 17/7/2018, με την οποία επικύρωσε την απόφαση της Εφόρου Ασφαλίσεων για την ανάκληση της άδειας ασκήσεως ασφαλιστικών εργασιών της Εταιρείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 318(1) του Νόμου η ανάκληση της άδειας ασκήσεως ασφαλιστικών εργασιών της εν λόγω Εταιρείας, υπάγεται την αναγκαστική διάλυση και εκκαθάριση της από το Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση