ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:57
 

ΣΚΤ και συντεχνίες συζητούν για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Στόχος ένα ελκυστικό σχέδιο για περίπου 900 από τους εργαζομένους στην ΣΚΤ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ουσιαστική συζήτηση για την τελική μορφή που θα έχει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου προσωπικού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) θα εισέλθουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την ηγεσία της τράπεζας κατά τη σημερινή τους δίωρη συνάντηση, που θα γίνει στις 15.00, στα κεντρικά γραφεία της ΣΚΤ.

Η συνάντηση, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ, είναι η δεύτερη στη σειρά μεταξύ των δύο πλευρών μετά τη συνάντηση που είχαν στις 15 Ιουνίου και έχει στόχο να καταρτιστεί ένα ελκυστικό σχέδιο εθελούσιας εξόδου για περίπου 900 από τους εργαζομένους στην ΣΚΤ, το 60% των οποίων είναι κάτω από 45 χρόνων, όπως δήλωσε στο στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ.

Αναφέροντας ότι ο Συνεργατισμός αρχικά διέθετε 96 Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, στη συνέχεια 18 και στο τέλος ενοποιήθηκαν σε μια εταιρεία, ο κ. Ελισσαίος είπε ότι το προσωπικό της ΣΚΤ προέρχεται από πολλές εταιρείες και οι όροι εργοδότησης τους είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και «πρέπει να παντρευτούν όλα αυτά».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για μεταφορά 1.100 εργαζομένων στην Ελληνική Τράπεζα, για εθελούσια έξοδο 900 και για μεταφορά 650 στον Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο κ. Ελισσαίος είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις που θα ληφθούν θα «είναι κοντά σε αυτούς του αριθμούς».

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος είπε ότι στην προηγούμενη συνάντηση με την ηγεσία αποφασίσαμε να ακολουθήσει ένας δομημένος διάλογος για να καταλήξουμε σε συμφωνία για ένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα είναι ελκυστικό για το προσωπικό.

Ο κ. Τούλουπος είπε ότι οι συντεχνίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την ΣΚΤ και «έχουμε επεξεργαστεί τόσο οι συντεχνίες όσο και η τράπεζα διάφορα σενάρια ούτως ώστε να βρεθούμε αν καταστεί δυνατό σε ακτίνα συμφωνίας σήμερα».

«Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι για να επιτευχθεί ο αριθμός που θέλει η τράπεζα να αποχωρήσουν, γύρω στα 900 άτομα, να απευθυνθούμε σχεδόν σε όλα τις κατηγορίες του προσωπικού, δηλαδή και σε νεότερες ηλικίες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει πως χρειάζεται πολύ δουλειά και προσπάθεια».

Ο Ανώτερος μόνιμος Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά είπε στο ΚΥΠΕ ότι «στόχος της συνάντησης είναι να προσπαθήσουμε το ταχύτερο να συμφωνήσουμε σε ένα εθελούσιο σχέδιο αφυπηρέτησης ενός αριθμού εργαζομένων που φαίνεται να έχει προκαθοριστεί», προσθέτοντας ότι «αυτό το θέμα είναι πρωταρχικό γιατί αυτό θα επιτρέψει την υλοποίηση της συμφωνίας για τήρηση των εργασιακών ζητημάτων».

Ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι ότι «οι υπάλληλοι θα πρέπει να μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα με τα δικαιώματα τους που είναι το ένα σκέλος της συμφωνίας και αυτοί ανέρχονται στους 1.100, ενώ 650 θα μεταφερθούν στον Φορέα και στην Altamira.

«Ζητούμε να συνομολογήσουμε ένα σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης το οποίο να είναι ελκυστικό έτσι ώστε να το επιλέξουν 900 συνάδελφοι», ανέφερε.

Ο κ. Λουκά είπε ότι αυτό είναι πρωτεύον θέμα, προσθέτοντας ότι «για την ώρα ανταλλάσσουμε στοιχεία και έχουμε συμφωνήσει ότι με εντατικούς ρυθμούς πρέπει να διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα έτσι ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό (σχέδιο) και αυτός είναι ο στόχος της σημερινής συνάντησης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση