ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Στην Ασία για startups o Cipa

Συμμετείχε στο συνέδριο RISE στο Χονγκ Κονγκ, προωθώντας το σχέδιο κινήτρων Startup Visa

Δελτίο Τύπου

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Invest Cyprus στο διεθνές συνέδριο RISE στο Χονγκ Κονγκ, που αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο για startups στην Ασία.

Στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου, περισσότερες από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ενώπιον περισσοτέρων από 15.000 συμμετεχόντων από 100 χώρες.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων συμμετείχε στο συνέδριο με περίπτερο, στο οποίο διένειμε προωθητικό υλικό για την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό για startups. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχέδιο παροχής κινήτρων Startup Visa, το οποίο κίνησε μεγάλο ενδιαφέρον από startups της Ασίας, που προσανατολίζονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ανάμεσα σε 350 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο, ο κ. Κυριάκος Κόκκινος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα “How do giants emerge”. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η κ. Wan Shamilah, Chief Digital Officer των εταιρειών Petronas και 85B energy, καθώς και η κ. Edith Yeung, Συνέταιρος σε περισσότερα από 500 startups στην Κίνα. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Sid Shah, Συνέταιρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BCG Digital Ventures.

Ο κ. Κόκκινος ανέλυσε τη σημασία που αποδίδει ο Οργανισμός και η Κύπρος στην ψηφιακή οικονομία, τονίζοντας ην αξία και τον ρόλο τον νεοφυών επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών στην προσπάθεια μετάβασης σε μια ψηφιακή εποχή. Στάθηκε ιδιαίτερα στο καινοτόμο σχέδιο παροχής κινήτρων Startup Visa, ως παράδειγμα για το πώς οι χώρες μπορούν να προωθήσουν και να παρέχουν υποστήριξη στα οικοσυστήματα νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να επιτυγχάνεται μια επωφελής σχέση με τη διεθνή κοινότητα. Όπως ανέφερε, «το σχέδιο αποτελεί μια έξυπνη εθνική πρωτοβουλία που στοχεύει στη δικτύωση μεταξύ των startups, την παραγωγή και διοχέτευση γνώσης σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της μετάβασής μας σε μια ψηφιακή οικονομία».

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου ήταν η ψηφιακή οικονομία, η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνολογία Blockchain. Στις συζητήσεις συμμετείχαν επιχειρηματίες και επενδυτές από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

Ο κ. Μάριος Γεωργούδης, Λειτουργός Προώθησης Επενδύσεων του Invest Cyprus, που συμμετείχε στο συνέδριο μαζί με τον κ. Κόκκινο, δήλωσε: «Το RISE αποτέλεσε ιδανική πλατφόρμα για εποικοδομητικές συζητήσεις και για τη δημιουργία ευκαιριών δικτύωσης με άτομα-κλειδιά από τους τομείς της καινοτομίας και του τεχνολογικού οικοσυστήματος, όπως επενδυτές, εταιρείες και startups. Στόχος μας ήταν η περαιτέρω προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Κύπρο και η δημιουργία μιας οικονομίας που να βασίζεται στη γνώση, και να είναι συμβατή με τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις. Εκπλαγήκαμε θετικά από το θερμό ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από τους συμμετέχοντες για το σχέδιο Startup Visa».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

ΓεΣΥ: Εμμένει στη θέση του για άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής ο ΠΙΣ

«Yπουργέ, ο ιστάμενος στα αριστερά σου γιατρός δεν επιθυμεί να δει το ΓΕΣΥ να εργάζεται, αν δεν το ...»
ΑΚΑ  |  08:53

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση