ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:18
 

Στην Τράπεζα Κύπρου το Assiotis Home Plaza

Στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αξία ακινήτου συνολικής έκτασης 6215 τμ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τέλος στην προσπάθεια χρόνων για πώληση του ακινήτου Assiotis Home Plaza επί της λεωφόρου Στροβόλου μπήκε πριν από μερικές μέρες με τον ιδιοκτήτη να έχει προχωρήσει σε συμφωνία πώλησης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου με την Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο φέρει ακόμα την επιγραφή Sun Tower καθώς οι τίτλοι τέλους λειτουργίας του έπεσαν το 2010, όταν η εταιρία ήταν σε συζητήσεις για εξαγορά του από το Sun Tower, κίνηση η οποία ωστόσο προχώρησε.

Η ιστορία του Sun Tower

Από το 1996 μέχρι το 2001 το κτήριο λειτούργησε ως Assiotis Home Plaza και γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως κατάστημα DIY, καθώς συγκέντρωνε πελάτες από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Στη συνέχεια με την είσοδο στην κυπριακή αγορά του ΙΚΕΑ, αλλά και στην συνέχεια του LIDL, εταιρείες που ήταν στημένες στην βάση ξένων προτύπων, ο Assiotis Home Plaza άρχισε να χάνει ποσοστά στα μερίδια αγοράς.

Αυτό αποδίδεται και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε Brand name πίσω από το κατάστημα έτσι δεν μπόρερε να ανταγωνιστεί τα ξένα ισχυρά brand names και αυτό τελικά οδήγησε στο κλείσιμο του.

Το 2003 ενοικιάστηκε από την αλυσίδα Sun Tower το 2003, ενώ το 2010 υπογράφηκε συμβόλαιο για αγορά του κτηρίου, ωστόσο τελικά η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε, λόγω προσκομμάτων που άφησαν σε εκκρεμότητα την υλοποίηση της μέχρι το 2013 και την οικονομική κρίση, περίοδος όπου πλέον το οικονομικό περιβάλλον για την επένδυση δεν ήταν ευνοϊκό, έτσι η συμφωνία δεν προχώρησε.

Από τότε αναζητείται αγοραστής του κτηρίου, και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ενδιαφέρον από επίδοξους αγοραστές, το ακίνητο παρέμεινε μέχρι σήμερα στα αζήτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πέρασμα των χρόνων ενδιαφέρον επέδειξε η Sport Direct, ενώ υπήρξαν προτάσεις για αξιοποίηση του από ξένα πανεπιστήμια και κλινικά συγκροτήματα όπως το Αρεταίειον και το American Heart. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το κτήριο ενδιαφέρθηκαν και κυβερνητικά τμήματα όπως το Τμήμα Αλιείας, αλλά και το Υπουργείο Μεταφορών.

Ακίνητο πέραν των 6000 τμ

Το κτήριο, κτίστηκε το 1996 από τους «Θρασου Α/φοι & Συνεργατες», διαθέτει γυάλινο θόλο και πανοραμικά λιφτ, και είναι στο ύφος της Κεντρικής Τράπεζας.  Η πρόσοψη 90 μέτρων είναι κατά μήκος της λεωφόρου Στροβόλου. Αποτελείται από το ισόγειο 1.100τμ, τον ημιώροφο και πρώτο όροφο έκτασης 580τμ το καθένα, και τον δεύτερο όροφο έκτασης 830 τμ. Το υπόγειο πρώτου επιπέδου 1.330τμ αποτελούμενο από αποθήκες και το δεύτερο υπόγειο 1.795 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης και αποθήκη. Η πρόσβαση σε όλους τους ορόφους παρέχεται από δύο κλιμακοστάσια και τρεις ανελκυστήρες.

Στην σελίδα της REMU αναφέρεται ότι η λεωφόρος Στροβόλου είναι ένας εμπορικός δρόμος με πολυάριθμα καταστήματα και γραφεία και οικιστική ανάπτυξη. Η λεωφόρος έχει τεράστιο όγκο κίνησης καθώς παρέχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Λευκωσίας. Το περιουσιακό στοιχείο εμπίπτει σε δύο ζώνες σχεδιασμού. Το Eβ3 με συντελεστή πυκνότητας κτιρίου 160%, συντελεστή κάλυψης 50%, σε 6 ορόφους και μέγιστο ύψος 24m και το Kα5 με συντελεστή πυκνότητας κτιρίου 100%, συντελεστή κάλυψης 50%, σε 3 ορόφους και μέγιστο ύψος 13,5m.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X