ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον αέρα η απόπειρα συγχώνευσης Linde-Praxair

Η αμερικανική κανονιστική αρχή απαίτησε την πώληση περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιρειών στις αρχές Αυγούστου

ΠΗΓΗ: Reuters

Ενα σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει στο θέμα της συγχώνευσης της γερμανικής εταιρείας παραγωγής πεπιεσμένων και υγροποιημένων αερίων Linde με την αμερικανική Praxair, στο πλαίσιο συμφωνίας συνολικής αξίας 83 δισ. δολ. Στις αρχές Αυγούστου, η αμερικανική κανονιστική αρχή απαίτησε την πώληση περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιρειών, που αποφέρουν ετήσια έσοδα ύψους 3,7 δισ. δολ., ώστε η συγχώνευσή τους να μην οδηγήσει σε υποχώρηση του ανταγωνισμού στον κλάδο.

Χθες, η Linde ανακοίνωσε ότι η απαίτηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) για πώληση περιουσιακών στοιχείων είναι πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα επίμονη. Ωστόσο, η Linde προσέθεσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις τόσο με την Praxair όσο και με τις κανονιστικές αρχές. Αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, αλλά επισημαίνουν ότι η πώληση περιουσιακών στοιχείων από τις δύο εταιρείες θα μπορούσε να καταστήσει τη συγχώνευση λιγότερο ελκυστική.

Πριν αποφασίσουν τη συγχώνευση, οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει ότι αν οι κανονιστικές αρχές απαιτούσαν την πώληση περιουσιακών στοιχείων που αποφέρουν έσοδα άνω των 3,7 δισ. ευρώ, τότε οποιοδήποτε από τα δύο μέρη θα μπορούσε να ακυρώσει τη συγχώνευση χωρίς να του επιβληθεί οικονομικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τη Linde, η απαίτηση της αμερικανικής κανονιστικής αρχής υπερβαίνει αυτό το όριο, ωστόσο δεν υπέδειξε κατά πόσον. «Linde και Praxair εξακολουθούν να έχουν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ τους αλλά και με τις κανονιστικές αρχές για το πώς θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους», ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία. Πηγή που βρίσκεται κοντά στη Linde αποκάλυψε ότι οι δύο εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να εγκριθεί η συγχώνευση, ωστόσο τις προβληματίζει η απώλεια του στόχου για ετήσιες συνέργειες ύψους 1,2 δισ. δολ., κάτι που ίσως οδηγήσει τους μετόχους τους να απορρίψουν τη συμφωνία.

Στόχος της συγχώνευσης των Linde και Praxair είναι η δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στον κλάδο των βιομηχανικών αερίων. Μεγάλη ανταγωνίστρια είναι η γαλλική Air Liquide, η οποία ενισχύθηκε πρόσφατα με την εξαγορά της Airgas.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση