ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μισθοί και ΑΤΑ ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Newsroom K

Εκτενής αναφορά γύρω από τις εξελίξεις για τις συλλογικές συμβάσεις έγινε στο πλαίσιο συναντήσεις της ΟΕΒ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Σε σχέση με την αγορά εργασίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την ανανέωση των συμβάσεων σε βασικούς κλάδους της οικονομίας. Λεπτομέρειες ζητήθηκαν αναφορικά με τις μισθολογικές απολαβές και ειδικότερα για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων για την επαναφορά της ΑΤΑ το 2018.

Καταγράφηκε επίσης η συνέχιση της μείωσης της ανεργίας και συζητήθηκε η ψήφιση της νέας νομοθεσίας για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Η ΟΕΒ εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία της για τις προεκτάσεις που θα έχει στην οικονομία η λήψη δυναμικών μέτρων από τις συντεχνίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα με στόχο την εξασφάλιση μισθολογικών και άλλων ωφελημάτων.

Την ΟΕΒ εκπροσώπησαν η κα Λένα Παναγιώτου, Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής και οι κκ Αντώνης Φραγκούδης και Μιχάλης Γρηγορίου, Διευθυντής και Λειτουργός του Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας αντίστοιχα.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκε η διαμόρφωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με βάση τις οικονομικές εξελίξεις, οι κυριότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει και οι προοπτικές της οικονομίας, καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ κυρίως σε σχέση με την πρόσβαση στην χρηματοδότηση, το υψηλό κόστος δανεισμού και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 

Σημειώθηκε δε η ανάγκη για ολοκλήρωση της νέας βιομηχανικής στρατηγικής ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες τόσο σε σχέση με τα διαχρονικά προβλήματα όσο και με τον στόχο για σταδιακή ψηφιοποίηση της βιομηχανίας, ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές του Τουρισμού και η υπό διαμόρφωση νέα εθνική στρατηγική που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του τομέα, με απώτερο στόχο την αύξηση της συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο αερ. Λάρνακας

«Τωρα αντι του αερολιμενα λαρνακας θα χρησιμοποιυν αυτο της τυμπου. Μπραβο στο Υπουργειο εξωτερικων.»
Χαρης  |  08:35

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο αερ. Λάρνακας

«Η απόφαση να μην επιτρέπεται εισοδος η εξοδος σε όσους ξένους επισκέπτονται τα κατεχόμενα είναι πολυ ...»
Charalambos panagidis  |  11:19

Πρόταση για κούρεμα δανείων παρουσίασε ο Λιλλήκας

«Μετά από μια ανάληση δεν φαίνεται και τοσο υλοποιήσιμη η πρόταση: https://wp.me/p5fNbB-4b »
SNicolaou  |  12:41

Με απλά λόγια

««αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά». H κατάσταση ...»
jim  |  09:45

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση