ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:01
 

Συνεργατικοί χώροι εργασίας και Επιχειρηματικότητα

Η Κύπρος σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο μπορεί να προσελκύσει νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες

Δελτίο Τύπου

«H άφιξη των συνεργατικών χωρών εργασίας (Co-working spaces) θα συμβάλει στην αλλαγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του επιχειρηματικού μοντέλου στην Κύπρο δίνοντας την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να μοιράζονται νέες ιδέες δημιουργώντας  καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες».

Σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο εργασιακό και επιχειρηματικό κόσμο με την συνεχόμενη επανάσταση στους τομείς της πληροφορικής , τεχνολογίας και των μέσων επικοινωνίας, αυτό το είδος «κοινότητας» είναι πολύ υποσχόμενο και θα αλλάξει τον τρόπο με το οποίο γίνονται οι εμπορικές συναλλαγές.

Ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον:

Οι «millennials» και οι νέες γενιές προσπαθούν να αλλάξουν το παραδοσιακό εργασιακό μοντέλο ξεκινώντας με το παραδοσιακό χώρο και ωράριο εργασίας, μετατρέποντας τα σε ένα νέο πιο δημιουργικό περιβάλλον με ευέλικτο ωράριο και διαφορετικούς χώρους εργασίας. Η φύση της ενασχόλησης αλλάζει και σε ένα 24/7 επιχειρηματικό περιβάλλον, αυτού του είδους χώροι βοηθούν τους χρήστες να εκτελούν τα καθήκοντα τους ανά πάσα στιγμή, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, την ποιότητα εξυπηρέτησης και επίλυσης προβλημάτων,  με ως απώτερο σκοπό την δημιουργικότητα και την ικανοποίηση.

Επαγγελματική δικτύωση, συνέργειες, κοινωνικοποίηση και ευχάριστη ατμόσφαιρα:

Η επαγγελματική δικτύωση είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα που προσφέρει στους χρήστες αυτός ο τόπος εργασίας, καθώς ο χώρος αυτός έχει τη δυνατότητα  να προσφέρει πρόσβαση σε επαγγελματίες από διάφορες βιομηχανίες και με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η δημιουργία σχέσεων μέσω αυτών των χώρων συμβάλλει στην επιχειρηματική ανάπτυξη και συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών. Μέσω αυτού του είδους τις κοινότητες μπορεί να προκύψουν νέες καινοτόμες ιδέες με αποτέλεσμα αυτό να προσελκύσει καινούριες συνεργασίες και επιχειρήσεις στην Κύπρο. Η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της κοινότητας αυτής δίνει ώθηση στην επαγγελματική ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα στο σύνολο της.

Επίσης, αυτό το είδος κοινοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και από υφιστάμενες επιχειρήσεις στην Κύπρο μέσω ομαδικών εργασιών και προγραμμάτων όπου θα ενθαρρύνουν το ομαδικό πνεύμα, τη δικτύωση και την κοινωνικοποίηση.

Κόστος εγκατάστασης:

Οι συνεργατικοί χώροι εργασίας στηρίζουν τους επιχειρηματίες, τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν αυτού του είδους  τις εγκαταστάσεις με ένα πιο οικονομικό τρόπο, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να  διαχειρίζονται και να χτίζουν τις επιχειρήσεις τους. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι κύριοι χρήστες των συνεργατικών χώρων εργασίας είναι αυτοί που εργάζονται στους τομείς των μέσων επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας, προγραμματιστές (software developers), της τέχνης, του σχεδιασμού, της μόδας και της αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, πρόκειται για μια αλλαγή του 21ου αιώνα που θα επηρεάσει και άλλους τομείς και κυρίως στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Οι κοινότητες αυτές δεν είναι καινούργιες στην Κύπρο, ωστόσο προκειμένου να προσελκύσουν νέα μέλη πρέπει να ανταποκριθούν στα πρότυπα άλλων χωρών που παρέχουν στα μέλη τους 24ωρή και καθημερινή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα χώροι όπως αίθουσες εκπαίδευσης και εστιατόρια, θα συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη αυτής της κουλτούρας.

Φορολογικό καθεστώς και φορολογικά κίνητρα στη Κύπρο:

Η Κύπρος σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, μέσω αυτών των κοινοτήτων μπορεί να προσελκύσει νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες και πατέντες, λαμβάνοντας υπόψη το ελκυστικό φορολογικό της σύστημα και το υψηλό μορφωτικό επίπεδο.  Αυτό με τη σειρά του θα συνδράμει θετικά στους τομείς της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας.

Ο αυξανόμενος αριθμός συνεργατικών εργασιακών χώρων που ανοίγουν στον κόσμο αποτελεί ένδειξη της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μέσω της κοινωνικοποίησης και της επικοινωνίας θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα αυτών των χώρων και θα επιτύχει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργασιακοί χώροι θα συμβάλλουν στην κοινωνία ως σύνολο, προσελκύοντας νέες θέσεις εργασίας, νέες επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους όπου θα συνεισφέρουν κοινωνικά και οικονομικά στις τοπικές κοινότητες.

Τέλος, υπάρχει ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος ρυθμιστικού περιβάλλοντος και του τρόπου με τον οποίο οι εποπτικές αρχές, οι τράπεζες και άλλοι ενδιαφερόμενοι αντιμετωπίζουν αυτού του είδους επιχειρήσεις προκειμένου να προσελκύσουν νέους χρήστες από όλον τον κόσμο και να κρατήσουν την Κύπρο ως ελκυστικό προορισμό προωθώντας παράλληλα την επιχειρηματική κουλτούρα. Αυτή είναι μία νέα εποχή για τους επιχειρηματίες και οι χώροι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Η K. Treppides & Co. Limited μέσω του καινοτόμου τρόπου σκέψης και εμπειρίας της καλωσορίζει αυτού του είδους επιχειρηματικής κουλτούρας και αναμένει την θετική επίδραση της στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου. Το όραμα μας και η δέσμευση μας στο να προσαρμοζόμαστε στις νέες αλλαγές των παγκόσμιών αγορών και τάσεων, μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες στους πελάτες μας.

*Κυριάκος Ηρακλέους, Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X