ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:56
 

Τα αιτήματά τους υπέβαλαν στον Λιλλήκα πρώην υπάλληλοι της Λαϊκής

Οι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας είναι από τις αδικημένες κοινωνικές ομάδες μετά το κούρεμα του 2013, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το πλαφόν στην επιστροφή των ταμείων προνοίας πρώην υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας και την αποκοπή των συντάξεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υπαλλήλων Λαϊκής Τράπεζας.

Οι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας είναι από τις αδικημένες κοινωνικές ομάδες μετά το κούρεμα του 2013, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας λέγοντας ότι υπήρχε δέσμευση της Βουλής και της κυβέρνησης ότι θα επιστρεφόταν τουλάχιστον το 22,5% των ταμείων προνοίας.

Τα μέλη του συνδέσμου, εξήγησε, ζητούν θεσμοθετημένη απόφαση υλοποίησης της επιστροφής του 22,5% ώστε να μην μπορεί να αναιρεθεί από την κυβέρνηση αφού η αποκατάσταση του ποσοστού αυτού θα γίνει σταδιακά και ετήσια με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι το κράτος θα επωμιστεί ένα μεγάλο ποσοστό πάνω σε ετήσια βάση.

«Με μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αυτό μπορεί να ικανοποιηθεί». Οι πλείστοι αυτών των ανθρώπων, συνέχισε, έχουν υποχρεωθεί στην ανεργία σε μια ηλικία κάτω των 60 χρόνων, σε μια ηλικία που οι περισσότεροι δεν είναι εύκολο να εργοδοτηθούν σήμερα.

Είναι άδικο, συνέχισε, να τους αποκοπεί ένα ποσοστό 12,5% από την σύνταξή τους, εφόσον έχουν χάσει και το ταμείο προνοίας.

Θα συζητήσει, είπε ο κ. Λιλλήκας το θέμα αυτό και με άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά και με την κυβέρνηση, αφού αυτή πρέπει να πάρει οι αποφάσεις καθώς η Βουλή δεν μπορεί να θεσμοθετήσει επί του προκειμένου γιατί θα πρόκειται για αύξηση του προϋπολογισμού. «Αυτό θα είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει».

Όταν ΥΠΟΙΚ και Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλάνε για θυσίες του λαού ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, τώρα που βγήκαμε – όπως λέει η κυβέρνηση – από την κρίση, τώρα θα πρέπει να έρθει και να ανταποδώσει σε αυτούς που έκαναν τις θυσίες αυτά που δικαιούνται, είπε. «Διαφορετικά θα είναι άνευ αντικρίσματος».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε επίσης ότι είναι άδικη η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή οροφής σε όσους δικαιούνται την επιστροφή του 22,5% του ταμείου προνοίας, Ανεξαιρέτως εάν ήταν υψηλόμισθοι ή όχι, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ισότιμα, πρόσθεσε. Συνέβαλλαν όλοι στο ταμείο προνοίας, όπως είπε.

Τα αιτήματα και τις θέσεις τους γραπτώς έδωσαν στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών έδωσε ο Σύνδεσμος των πρώην υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας για το θέμα των ταμείων προνοίας και την συνταξιοδότηση, ανέφερε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Το πλαφόν του 22,5% του ταμείου προνοίας που έβαλε η κυβέρνηση και η συνταξιοδότηση στα 63 χωρίς την αποκοπή του 12%, πρόσθεσε λέγοντας πως από τον περιορισμό στην επιστροφή του 22,5% επηρεάζονται γύρω στα 240 άτομα. Το κόστος είναι γύρω στα 12 εκ ευρώ σε βάθος 20 ετών, εξήγησε, αφού δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν όλοι την ίδια χρονιά, και το 22,5% θα μπορεί να το πάρει κάποιος στα 65 του χρόνια.

Θεωρεί δε ότι για τα 240 άτομα από τους πρώην υπαλλήλους της Λαϊκής που έχουν αποκλειστεί από το μέτρο, το κόστος δεν είναι μεγάλο. Για τους υπόλοιπους υπαλλήλους αλλά και όσους έχουν κουρευτεί τα ταμεία προνοίας τους, είπε, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα τους δώσει το 22,5%.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι όταν μιλάμε για ταμείο προνοίας για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αφορά ουσιαστικά την σύνταξη, που γι’ αυτή την κατηγορία δεν είναι υψηλή. «Βασίζονται στο ταμείο προνοίας για να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους».

Ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι η ίδια η ΕΕ μετά το κούρεμα στην Κύπρο αποφάσισε ότι οπουδήποτε αλλού εφαρμοστεί ξανά το κούρεμα, τα ταμεία προνοίας θα εξαιρεθούν αφού πρόκειται στην πραγματικότητα για τις συντάξεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θα επιστρέψει μόνο το 22,5% και από αυτό έχει εξαιρέσει μια μερίδα εργαζομένων με το επιχείρημα ότι ήταν υψηλόμισθοι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X