ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:00
 

Τέσσερις οι μνηστήρες για τη θέση CEO της Cyta

Την Πέμπτη οι τελικές προσωπικές συνεντεύξεις – αντιδράσεις για τους εσωτερικούς υποψηφίους που δεν πέρασαν στη τελική φάση

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε μια όχι και τόσο εύκολη διαδικασία εξελίσσεται η αναζήτηση Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Cyta η οποία την Πέμπτη εισέρχεται στη τελική της φάση. Ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta θα παρελάσουν τέσσερις από τους δεκαπέντε συνολικά υποψηφίους που επέδειξαν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση η οποία παραμένει κενή από το 2014 όταν ο διορισμός του Άριστου Ριρή έπεσε στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στην τελική ευθεία για το ανώτατο ηγετικό πρόσωπο βρίσκονται τέσσερις υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη θέση του CEO θα διεκδικήσουν οι Θεράπων Θεράποντος, Ανδρέας Νεοκλέους, Σπύρος Νικολάου και Νέστορας Νεστορίδης.

Οι τέσσερις υποψήφιοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δ.Σ. για τις προσωπικές συνεντεύξεις προκειμένου να γίνει η επιλογή του νέου CEO. Ο Θεράπων Θεράποντος επαγγελματικά προέρχεται από την εταιρεία Logicom της οποίας υπήρξε διευθύνων σύμβουλος. Ο Ανδρέας Νεοκλέους εργάστηκε ως διευθυντής της MTN Business, ο Σπύρος Νικολάου προέρχεται από την Ericsson Hellas, ενώ ο Νέστορας Νέστορος εργάσθηκε παλαιότερα στη Cyta και στη Velister.

Τα φαβορί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Κ», ημερομηνίας 7 Ιουλίου 2018 τα φαβορί για τη θέση του CEO της Cyta είναι δύο. Ο πρώτος είναι ο Ανδρέας Νεοκλέους, πρώην διευθυντικό στέλεχος της MTN, (επιχειρηματικοί πελάτες) και ο δεύτερος ο Θέρης Θεράποντος πρώην CEO της εταιρείας Logicom. Εντός της Cyta λέγεται πως θα δοθεί μάχη μεταξύ των δύο για το ποιος θα πάρει τη θέση του νέου CEO της Cyta.

Γκρίνιες εκ των έσω

Προτού το Δ.Σ. επιλέξει τον νέο ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή εντός του Οργανισμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες αντιδράσεις για τον καταρτισμό της λίστας των τεσσάρων. Για τη θέση του CEO ενδιαφέρον επέδειξαν 14 υποψήφιοι, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται εκτός Cyta. Από τους εξωτερικούς υποψήφιους, οκτώ τον αριθμό, οι μισοί βρίσκονται στην τελική φάση της διαδικασίας. Εν αντιθέσει από τους εσωτερικούς το σύνολο των υποψηφίων, έξι τον αριθμό, βρέθηκαν εκτός κάτι που σχολιάζεται αρνητικά εντός του οργανισμού. Οι έξι εσωτερικοί υποψήφιοι που κόπηκαν είναι οι Αντιγόνη Μοδέστου ανώτερη λειτουργός Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση, ο Χρίστος Λιμνατίτης διευθυντής Εθνικής & Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς, πρώην γενικός διευθυντής Cyta Hellas, Κίκης Κυριάκου διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς, Γιώργος Μαληκίδης διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Υπηρεσιών, Μαρία Δάμαλου Χατζηγεωργίου διευθύντρια Επιχειρηματικής Αγοράς και Νίκος Χαραλάμπους γενικός διευθυντής Cyta Hellas.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οργανισμό οι εσωτερικοί υποψήφιοι, με εξαίρεση την Αντιγόνη Μοδέστου, κόπηκαν με το αιτιολογικό πως τυχόν επιλογή τους θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ιεραρχική δομή του Οργανισμού. Συγκεκριμένα αυτό το οποίο λέγεται εντόνως είναι πως θα προσπερνούσαν ιεραρχικά τους ανώτερους διευθυντές, οι οποίοι δεν επέδειξαν ενδιαφέρον. Το κλίμα που επικρατεί εντός Cyta παρομοιάζεται με αυτό της περιόδου όταν και κατέπεσε στις δικαστικές αίθουσες ο διορισμός του Άριστου Ριρή στη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή. Ήδη εντός του Οργανισμού γίνεται λόγος για προσφυγή και πάλι στη δικαιοσύνη όταν το Δ.Σ. καταλήξει σε απόφαση για τον νέο ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή. Οι αντιδράσεις που καταγράφονται στηρίζονται στη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί. Συγκεκριμένα υποστηρίζεται:

-Δεν είχε δημοσιευθεί η διαδικασία εκ των προτέρων.

-Οι αιτήσεις δεν λήφθηκαν με τεκμηρίωση ημέρας και ώρας παραλαβής.

-Για περίπου ένα μήνα δεν γνωρίζει κανένας που κρατούνταν οι αιτήσεις.

-Δεν είναι γνωστό ποιος έκανε την αρχική αξιολόγηση των τυπικών κριτηρίων.

-Η μικρή λίστα διέρρευσε στον τύπο στις 11 Αυγούστου τη στιγμή που οι υποψήφιοι δεν είχαν επίσημη απάντηση.

-Οι εσωτερικοί υποψήφιοι απορρίφθηκαν μαζικά χωρίς αξιολόγηση στο ατομικό επίπεδο.

Τις συγκεκριμένες απόψεις δεν φαίνεται να συμμερίζεται μερίδα εργαζομένων οι οποίοι απορρίπτουν πως η πλήρωση της κενής θέσης ξέφυγε των προβλεπόμενων διαδικασιών. Οι αντιδράσεις που φαίνεται να υπάρχουν αποδίδονται σε εσωτερικές έριδες που φαίνεται να έχουν και πολιτικό άρωμα μιας και ο νέος ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής ενδεχομένως να βρεθεί μπροστά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τον ίδιο οργανισμό. Στο πνεύμα αυτό οι φωνές που ακούγονται θέλουν η επιλογή νέου CEO να έχει ισχυρά ερείσματα σε κυβέρνηση και Πινδάρου, μιας και όπως υποστηρίζεται οι κυβερνητικές σκέψεις για αλλαγές στον Οργανισμό δεν έχουν εγκαταλειφτεί .

Ζητούν εξηγήσεις για τηλεοπτικά δικαιώματα

Εκτός από το θέμα του νέου CEO τα δικαιώματα για το κυπριακό ποδόσφαιρο προκαλούν συγκρουσιακό κλίμα εντός της Cyta. Όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της «Κ» (kathimerini.com.cy) οι τέσσερις συντεχνίες του ημικρατικού οργανισμού με επιστολή τους ζητούν εξηγήσεις για την απώλεια τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Από την επιστολή των συντεχνιών φαίνεται ξεκάθαρα πως καταλογίζονται ευθύνες στην ηγεσία του οργανισμού για την παρούσα κατάσταση αφού, όπως αναφέρεται, εδώ και 18 μήνες υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η Cyta θα παρέμενε πρωταγωνιστής στις μεταδόσεις αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σε επικριτικό τόνο οι συντεχνίες ζητούν εξηγήσεις για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς διοίκησης τη στιγμή μάλιστα, όπως αναφέρεται, που υπήρχε έντονη φημολογία για ενδιαφέρον από άλλους κατόχους δικαιωμάτων. «Τα ερωτήματα είναι σκληρά και αμείλικτα. Νιώθουμε έντονα ότι η κατάσταση είναι οριακή και τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη ως προς τη βιωσιμότητα του Οργανισμού και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό. Τα περιθώρια φαίνεται να εξαντλούνται, αν δεν έχουν ήδη εξαντληθεί», τονίζεται στην επιστολή. Η συνάντηση συντεχνιών Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι χωρίς να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ενημέρωσης που έτυχαν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X