ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:05
 

Τη Δευτέρα παίζεται η καρέκλα του CEO της Cyta

Επτά υποψήφιοι στην αφετηρία της κούρσας για τις προσωπικές συνεντεύξεις

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του προσώπου που θα καλύψει τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Cyta. Μια διαδικασία που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα με τις προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων. Ενώπιον του ΔΣ του ημικρατικού οργανισμού θα παρελάσουν 7 από τους 11 συνολικά υποψήφιους, που υπέβαλαν αίτηση για τη θέση του CEO και πληρούν τα κριτήρια για να διεκδικήσουν τη θέση. Οι επτά υποψήφιοι έχουν κληθεί ήδη για την διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί αυθημερόν προκειμένου το Συμβούλιο να προχωρήσει στη συνέχεια με την αξιολόγησή τους.

Κρίσιμη Τετάρτη η επόμενη

Όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν συγκλίνουν πως την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει πέσει η αυλαία της διαδικασίας επιλογής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το ΔΣ της Cyta προσανατολίζεται στον καταρτισμό μιας λίστας δυο ή τριών ονομάτων τα οποία θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να επιλεγεί ο επόμενος CEO του οργανισμού. Από τους επτά υποψήφιους που προκρίθηκαν από την αρχική αξιολόγηση, των αιτήσεων που υποβλήθηκαν οι δυο προέρχονται από τον ημικρατικό οργανισμό ενώ οι υπόλοιποι πέντε είναι εκτός Cyta. Οι δυο υποψήφιοι από το εσωτερικό της Cyta είναι ο νυν Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής Μιχάλης Αχιλλέως και ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών, Γιάννης Κουλίας. Από τους υπόλοιπους πέντε υποψήφιος, εκτός Cyta, την θέση διεκδικούν και πάλι οι Ανδρέας Νεοκλέους και Νέστωρας Νεστωρίδης που είχαν διεκδικήσει την θέση του CEO και κατά την πρώτη διαδικασία που είχε προκηρυχθεί και ακυρώθηκε στη συνέχεια.

Οι 11 υποψήφιοι

Αίτηση για τη θέση του CEO υπέβαλαν 11 πρόσωπα:
1.Γ. ΠAΠAΓIANNHΣ
2. M.NIKOΛAOY
3. A. ΠAΓKOYZHΣ
4. XP. ΠANAΓOΠOYΛOΣ
5. ΣTEΦH KΩNΣTANTINOY
6.Π. ANTΩNIAΔHΣ
7. E. ΠAΠAΠOΣTOΛOY
8. N. NEΣTOPIΔHΣ
9. A. NEΣTOPIΔHΣ
10. Γ. KOYΛIAΣ
11. M. AXIΛΛEΩΣ

Η θέση του CEO παραμένει κενή από αρχές του 2015 όταν έπεσε στο δικαστήριο ο διορισμός του Άριστου Ριρή. Εξέλιξη που δημιούργησε κενό ενός μηνός στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. Το τότε ΔΣ αντί να προχωρήσει στην εκ νέου προκήρυξη της θέσης, με πρόταση του Χρίστου Πατσαλίδη προέδρου της Cyta, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην επανασύσταση της θέσης του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή που είχε καταργηθεί. Θέση που κατέλαβε ο Μιχάλης Αχιλλέως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Τραμπ σε Ερντογάν: Μην παριστάνεις τον σκληρό, μη γίνεσαι ανόητος

«Μπορει να μην ειναι αυστηρα διπλωματική επιστολη, ειναι ομως ειλικρινής και ουσιαστικη !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:33

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X