ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:23
 

Το κενό που αφήνει το κλείσιμο της Germania στην Κύπρο

Πτήσεις σε πέντε γερμανικά αεροδρόμια προσέφερε η γερμανική εταιρεία από το αεροδρόμιο Πάφου.

Newsroom K

Με έξι πτήσεις την εβδομάδα συνέδεε την Πάφο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Germania η οποία οδηγήθηκε σε πτώχευση ακυρώνοντας όλες τις πτήσεις της όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης. 

Η πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Germania αφήνει ένα μεγάλο κενό ιδιαιτέρα για το 2019 στην Πάφο από σημαντικά αεροδρόμια όπως Bερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Δρέσδη. Επιπρόσθετα ένα μεγάλο κενό μένει και κατά την περίοδο του χειμώνα.

Όπως είναι γνωστό, η εν λόγω αεροπορική εταιρεία κατήλθε στην Πάφο τον Μάρτιο 2015 μετά από έντονες προσπάθειες του ΚΟΤ, της Ηermes airports και της ΕΤΑΠ Πάφου με έναρξη προγράμματος από διάφορα αεροδρόμια όπως Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο, Βρέμη, Έρφουρτ. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Γερμανική αγορά και ιδιαίτερα την περίοδο μη αιχμής με καλά αποτελέσματα στην απάβλυνση της εποχικότητας.

Κόστος και για τον τουρισμό

Υπολογίζεται ότι η Germania με βάσει των στοιχείων του 2018 αφήνει ένα κενό περίπου 45,000 με 50,000 εισερχόμενων θέσεων/επισκεπτών, το  οποίο εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των πτήσεων από και προς την Γερμανία μειώθηκε ήδη από τον Οκτώβριο με το κλείσιμο της Cobalt η οποία εκτελούσε πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα για Φρανκφούρτη και Ντύσελντορφ. Τα στοιχεία του 2018 είχαν καταγράψει αύξηση στις αφίξεις των Γερμανών τουριστών. Συνολικά έφτασαν 189.200 οι τουρίστες από την γερμανική αγορά και η αύξηση ήταν της τάξης του 0,2% σε σχέση με το 2017 και τις 188.826 χιλιάδες αφίξεις. Η γερμανική αγορά είναι η 4η μεγαλύτερη για τον τουρισμό της Κύπρου με ποσοστό 4,8% του συνόλου των αφίξεων. 

Από την πλευρά της η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) εξέφρασε τη λύπη της για την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Germania, ενώ χαρακτήρισε την εξέλιξη ως εξαιρετικά αρνητική. Επισήμανε ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς και το Υφυπουργείο Τουρισμού να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες αναπλήρωσης του μεγάλου αυτού κενού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X