ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

To πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο UCITS από την BOC Asset Management

Σκοπός του BOC European Equity Fund of Funds είναι η επίτευξη υψηλών αποδόσεων από τη διαχείριση επενδύσεων

Newsroom K

Η BOC Asset Management (BOCAM), η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της την 1η Δεκεμβρίου 2017, ανακοίνωσε σήμερα τη διαχείριση και διάθεση του πρώτου Αμοιβαίου Κεφαλαίου ΟΣΕΚΑ BOC European Equity Fund of Funds που έχει συσταθεί κάτω από την ομπρέλα του Αμοιβαίου Κεφαλαίου BOC Common Funds.

Ο επενδυτικός σκοπός του BOC European Equity Fund of Funds είναι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η επίτευξη υψηλών αποδόσεων από τη διαχείριση επενδύσεων κυρίως σε μερίδια μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων τα οποία επενδύουν στην Ευρώπη, πρωτίστως μέσω κεφαλαιακών κερδών αλλά και εισοδήματος, σε μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Η Εταιρεία Διαχείρισης θα έχει την ενεργό διαχείριση των επενδύσεων του BOC European Equity Fund of Funds για την επίτευξη του στόχου του μέσα από μια διεξοδική και αυστηρή διαδικασία επιλογής ΟΣΕΚΑ ή και ΟΣΕ, κατά κύριο λόγο στις Ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές, αναφέρεται.

Σημειώνεται πως οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων Κινητών Αξιών (ΟΣΕΚΑ) αποτελούν μια κατηγορία χαρτοφυλακίων συλλογικών επενδύσεων ανοικτού τύπου που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την επένδυση κεφαλαίων που συγκεντρώνουν από επενδυτές, σε κινητές αξίες και ρευστά χρηματοοικονομικά στοιχεία. Με απλά λόγια, ΟΣΕΚΑ είναι μια κοινή περιουσία η οποία σχηματίζεται από κεφάλαια που συγκεντρώνονται από τους επενδυτές. Η κοινή αυτή περιουσία τελεί υπό τη διαχείριση της Εταιρίας (Asset Management Company) και κατατίθεται προς φύλαξη σε Θεματοφύλακα (Custodian). Η περιουσία (ενεργητικό) ενός ΟΣΕΚΑ διαιρείται σε ισάξια μερίδια τα οποία ανήκουν εξ’ αδιαιρέτου στους μεριδιούχους ανάλογα με τα μερίδια που κατέχει ο καθένας. Οι μεριδιούχοι συμμετέχουν τόσο στα κέρδη, έσοδα όσο και στις ζημιές και έξοδα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση και επένδυση του ενεργητικού του ΟΣΕΚΑ.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο έχει λάβει άδεια στην Κυπριακή Δημοκρατία και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση