ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:10
 

Τρ.Κύπρου: Ανοδική η χρήση των καρτών φέτος τις γιορτές

Στις πρώτες ημέρες της εορταστικής περιόδου παρατηρείται αύξηση 16% σε σχέση με το 2017

Δελτίο Τύπου

Πιο άνετα, από οικονομικής πλευράς, Χριστούγεννα φαίνεται να κάνουν φέτος οι Κύπριοι, όπως καταγράφουν οι κινήσεις των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από την Υπηρεσία Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, παρατηρείται στις πρώτες μέρες της φετινής εορταστικής περιόδου αύξηση της τάξης του 16% σε σχέση με το 2017 (δεν λαμβάνονται υπόψη πληρωμές στην κατηγορία Government & Utilities).

Η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχίσει ολόκληρο τον Δεκέμβριο, μιας και όπως είναι γνωστό είμαστε περισσότερο της τελευταίας στιγμής αγοραστές, ενώ επίσης οι καταναλωτές δεν έχουν πληρωθεί ακόμη το 13ο μισθό τους.

Σε καλή οικονομική συγκυρία η αντικατάσταση της American Express

Στο μεταξύ, σε μια ευνοϊκή στιγμή σε ότι αφορά τις κινήσεις καρτών πληρωμών γίνεται και η αντικατάσταση της American Express, η οποία ως γνωστόν αποχωρεί λόγω των νέων Ευρωπαϊκών κανονισμών από τις Τράπεζες της Ευρώπης, από τη Mastercard. Η Τράπεζα Κύπρου έχει έλθει σε επαφή με τους κάτοχους της American Express, τους οποίους έχει ενημερώσει για τις χαμηλότερες χρεώσεις, με τις οποίες θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Η Mastercard συμμετέχει ήδη στο σχέδιο Ανταμοιβή, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερα κίνητρα σε όσους την προμηθευτούν. Ταυτόχρονα, πρόκειται να λανσάρει κάποιες ανεκτίμητες εμπειρίες και προσφορές στους δικαιούχους. Χρησιμοποιώντας Mastercard, θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κληρώσεις και να απολαύσουν πολυτελή ταξίδια σε ξεχωριστούς προορισμούς, όπως στην Disneyland στο Παρίσι, στο Φεστιβάλ Καννών, στο Φεστιβάλ Ταινιών της Βενετίας, στο διάσημο Rolland Garros και στο Λονδίνο.

Οι νέες κάρτες Mastercard, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, θα είναι διαθέσιμες στους κατόχους της American Express που θα επιθυμούν να τις αντικαταστήσουν, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Στο διάστημα αυτό, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019, οπότε και τερματίζεται η χρήση της American Express την οποία εξέδιδε η Τράπεζα Κύπρου, οι κάτοχοι της θα μπορούν να την χρησιμοποιούν κανονικά. Ήδη η μετάβαση από την American Express σε άλλες κάρτες, όπως την Mastercard, έχει αρχίσει να υλοποιείται με ομαλό τρόπο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι από την αλλαγή δεν επηρεάζονται όσοι πελάτες έχουν προμηθευτεί την κάρτα τους απευθείας από την American Express, ενώ ταυτόχρονα η διατήρηση των σημείων αποδοχής τους στην Κύπρο παραμένει, ώστε να μην επηρεαστούν ταξιδιώτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X