ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:07
 

Χορηγίες από το ΙΠΕ για έρευνα και επιστήμη

Η χρηματοδότηση ύψους €40,000 αφορά τη διοργάνωση δραστηριοτήτων και τη συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς

Δελτίο Τύπου

Την επιχορήγηση δράσεων που συνδέονται με την επιστήμη, την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία συνολικού ύψους €40,000, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Οι χορηγίες παραχωρούνται κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης μέσω δύο Προσκλήσεων για τη «Διοργάνωση δραστηριοτήτων προβολής της επιστήμης, έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας» και την «Εκπροσώπηση της Κύπρου σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Επιστήμης, Έρευνας, και Καινοτομίας».

Στο πλαίσιο της πρώτης Πρόσκλησης, το ΙΠΕ, επιδιώκει την ενίσχυση φορέων για την υλοποίηση δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας, υψηλής ποιότητας και αντικτύπου, που στοχεύουν στην προώθηση και προβολή θεμάτων επιστήμης, έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Τη χρηματοδότηση μπορούν να διεκδικήσουν φορείς με έδρα την Κύπρο που προγραμματίζουν δραστηριότητες σε συναφή θέματα. Βασικός στόχος των δραστηριοτήτων πρέπει να είναι η γνωριμία, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και το ρόλο των εν λόγω θεμάτων καθώς και η παρουσίαση σχετικών παραδειγμάτων ή/και επιτευγμάτων με πρακτικό και κατανοητό τρόπο. Οι δραστηριότητες θα πρέπει να απευθύνονται σε αριθμητικά μεγάλο κοινό ενώ επιτρέπεται επίσης και η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δραστηριότητες που θα επιχορηγηθούν θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2018 ενώ δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε χρεώσεις συμμετοχής.

Παράλληλα, το ΙΠΕ δίνει την ευκαιρία σε ομάδες μαθητών και φοιτητών να λάβουν χρηματοδοτική υποστήριξη, για τη συμμετοχή τους και την εκπροσώπηση της Κύπρου σε καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό. Η Πρόσκληση στοχεύει στην ενθάρρυνση της ενασχόλησης των μαθητών και φοιτητών με την επιστήμη, την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε δράσεις εξωστρέφειας που προβάλλουν τις δραστηριότητές τους και την Κύπρο στο εξωτερικό, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα, στην καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για τις δύο Προσκλήσεις είναι η 31η Οκτωβρίου 2018 ή μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ www.research.org.cy.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Παιχνίδια επιβίωσης και στο βάθος ευρωεκλογές

«Aυτοί όλοι είναι Κομματάρχες, Θεός φυλάξει!!! »
ΑΚΑ  |  09:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση