ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Χρεοκόπησε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Turk Telekom

Πήραν την ιδιοκτησία της τρεις τράπεζες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τρεις τράπεζες τουρκικές πήραν την ιδιοκτησία της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην Τουρκία, Turk Telekom η οποία είχε ιδιωτικοποιηθεί πριν 13 χρόνια. Ωστόσο παρόλο που η εταιρεία ήταν κερδοφόρα ο μεγαλομέτοχος ιδιοκτήτης της δεν πλήρωσε τα δάνεια που πήρε από τις τουρκικές τράπεζες με αποτέλεσμα να του πάρουν την εταιρεία. Ειδικοί εκτιμούν ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Τουρκία. 

Η εταιρεία είχε ιδιωτικοποιηθεί το 2005 και αγόρασε το 55% ο όμιλος του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Χαρίρι Oger Telecom. Στη συνέχεια αποπλήρωσε τα χρέη του στο κράτος με δάνεια από τρεις τουρκικές τράπεζες αλλά τα δάνεια δεν τα πλήρωσε ποτέ και τα κέρδη από την Τουρκ Τελεκόμ τα μετέφερε στο εξωτερικό ‘ληστεύοντας την Τουρκ Τελεκόμ’ όπως σχολιάζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Πάντως πρώην στέλεχος της εταιρείας Turk Telekom αποκάλυψε στο ΚΥΠΕ ότι η εταιρεία Oger Telecom ήταν θύμα της έντασης στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία. Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ η Oger Telecom δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Σαουδική Αραβία αλλά η νέα διοίκηση της χώρας, επειδή ο όμιλος επένδυσε και στην Τουρκία, αρνείτο να του αποπληρώσει οφειλόμενα 8 δις δολαρίων με αποτέλεσμα ο όμιλος να μην μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του στην Τουρκία.

“Φαίνεται ότι πίσω από την όλη υπόθεση υπάρχει και πολιτική πλευρά”, σχολίασε το πρώην στέλεχος της Turk Telekom λέγοντας ότι η απόφαση για να περάσει η Turk Telekom στα χέρια των τραπεζών δεν σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Τουρκία. Όπως μας ανέφερε η εταιρεία εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Kαι εις ... ανώτερα!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X