ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:22
 

Χρεοκόπησε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Turk Telekom

Πήραν την ιδιοκτησία της τρεις τράπεζες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τρεις τράπεζες τουρκικές πήραν την ιδιοκτησία της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην Τουρκία, Turk Telekom η οποία είχε ιδιωτικοποιηθεί πριν 13 χρόνια. Ωστόσο παρόλο που η εταιρεία ήταν κερδοφόρα ο μεγαλομέτοχος ιδιοκτήτης της δεν πλήρωσε τα δάνεια που πήρε από τις τουρκικές τράπεζες με αποτέλεσμα να του πάρουν την εταιρεία. Ειδικοί εκτιμούν ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Τουρκία. 

Η εταιρεία είχε ιδιωτικοποιηθεί το 2005 και αγόρασε το 55% ο όμιλος του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Χαρίρι Oger Telecom. Στη συνέχεια αποπλήρωσε τα χρέη του στο κράτος με δάνεια από τρεις τουρκικές τράπεζες αλλά τα δάνεια δεν τα πλήρωσε ποτέ και τα κέρδη από την Τουρκ Τελεκόμ τα μετέφερε στο εξωτερικό ‘ληστεύοντας την Τουρκ Τελεκόμ’ όπως σχολιάζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Πάντως πρώην στέλεχος της εταιρείας Turk Telekom αποκάλυψε στο ΚΥΠΕ ότι η εταιρεία Oger Telecom ήταν θύμα της έντασης στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία. Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ η Oger Telecom δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Σαουδική Αραβία αλλά η νέα διοίκηση της χώρας, επειδή ο όμιλος επένδυσε και στην Τουρκία, αρνείτο να του αποπληρώσει οφειλόμενα 8 δις δολαρίων με αποτέλεσμα ο όμιλος να μην μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του στην Τουρκία.

“Φαίνεται ότι πίσω από την όλη υπόθεση υπάρχει και πολιτική πλευρά”, σχολίασε το πρώην στέλεχος της Turk Telekom λέγοντας ότι η απόφαση για να περάσει η Turk Telekom στα χέρια των τραπεζών δεν σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Τουρκία. Όπως μας ανέφερε η εταιρεία εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Kαι εις ... ανώτερα!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση